Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.3°C
4 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.0°C18.8°C
3 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.6°C17.0°C
4 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C18.8°C
6 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C20.2°C
2 BF 59%
Αλ. Τσίπρας: Το επικοινωνιακό επιτελείο της Ν.Δ. έχει επιλέξει να πάμε σε "εκλογές-αρένα" (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλ. Τσίπρας: Το επικοινωνιακό επιτελείο της Ν.Δ. έχει επιλέξει να πάμε σε "εκλογές-αρένα" (Video)

"Προσπαθήσατε αυτό το τριήμερο, με κάθε τρόπο, να εκτρέψετε τη συζήτηση από τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τη ζωή και την καθημερινότητα των Ελληνίδων και των Ελλήνων, με στόχο να μη συζητήσουμε για τα μέτρα στήριξης της ελληνικής κοινωνίας, για την οικονομία, να μη συζητήσουμε για το σχέδιό μας για οριστική έξοδο από τη κρίση, για διατηρήσιμους ρυθμούς ανάπτυξης και για οριστική επιστροφή στη κανονικότητα, αλλά για θέματα που το επικοινωνιακό επιτελείο της Ν.Δ. έχει επιλέξει.", είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οπως είπε το επικοινωνιακό επιτελείο της Ν.Δ. έχει επιλέξει να πάμε σε "εκλογές-αρένα".

https://www.youtube.com/embed/4t74gX1Fe54

" Οι πολίτες αποφασίζουν με βάση τις θέσεις και τις απόψεις μας. Σήμερα είπατε μια "μισή" συγγνώμη για τον κ. Κεφαλογιάννη αλλά δεν είπατε τίποτα για την αθλιότητα που κάνατε εσείς"

"Γιατί επιλέγετε την στρατηγική της λάσπης στον ανεμιστήρα αφού μας λέτε ότι είστε μπροστά στις εκλογές, τις έχετε κερδίσει και έχετε το θρίαμβο στο τσεπάκι σας" αναρωτήθηκε ο Πρωθυπουργός

" Γιατί πέφτετε τόσο χαμηλά; Μήπως τελικά ζορίζεστε για κάποιο λόγο και αντί για την οικονομία θέλετε να συζητάμε για τους πατεράδες μας και το που κάναμε διακοπές; Μήπως ο "θρίαμβος" σας θα είναι μόνο δημοσκοπικός όπως αποδείχθηκε τα προηγούμενα χρόνια."

Ζείτε σε μια ψευδαίσθηση εδώ και πάρα πολύ καιρό. Ζείτε στην ψευδαίσθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει, δεν έχει ρίζες στον ελληνικό λαό και νομίζω ότι σας συμβουλεύουν λάθος και υποτιμάτε την νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογικές μάχες γιατί εκπροσωπεί ένα πολιτικό ρεύμα. Είναι ο κύριος εκφραστής της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης στη χώρα, αυτό είναι το σημείο που δεν καταλαβαίνετε.

Κάνατε μεγάλο λάθος να πάτε τη συζήτηση από την οικονομία στο ηθικό πλεονέκτημα και αυτό το κάνετε γιατί στην οικονομία έχετε διαψευστεί πάνω από 10 φορές και ο δεύτερος λόγος είναι γιατί με αυτό τον τρόπο θα ρεφάρετε στο ηθικό σας έλλειμμα. Όπως παλιότερα έλεγε ο κ. Πάγκαλος "μαζί τα φάγαμε" εσείς θέλετε να πείτε "όλοι το ίδιο είμαστε".

Το πρόβλημα σας δεν είναι ότι είστε μέρος της ελίτ αλλά το πρόγραμμά σας ευνοεί την ελίτ του τόπου και βαραίνουν τους πολλούς. Δεν έχει νόημα να προσπαθείτε να μας πείσετε. Το πρόβλημά σας είναι το πρόγραμμα και οι θέσεις σας που τις περισσότερες φορές είναι εναντίον των πολλών. Είπατε να καταργηθεί το δώρο Χριστουγέννων, ότι η 13η σύνταξη είναι λαϊκισμός..

https://twitter.com/atsipras/status/1126907156782034944?ref_src=twsrc^tfw

Έχετε ακριβώς την καμπάνια που είχε ο Μπολσονάρο στην Βραζιλία, fake news, λάσπη, μπόλικη τάξη και ασφάλεια... εκεί πέτυχε εσείς εδώ δεν θα πετύχετε. Τα είπε ο κ. Μεϊμαράκης χθες... ότι κάνατε λάθος.

Όταν επί των ημερών σας έπαιρνε την μία άδεια μετά την άλλη ο Χριστόδουλος Ξηρός και κάποια στιγμή δεν γύρισε πίσω... δεν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ήσασταν υπουργός της κυβέρνησης τότε;

Όταν πήραν τις άδειες τα μέλη της 17Ν σύμφωνα με το νόμο δεν μιλάγατε, ούτε όταν έβγαζαν τους κρατούμενους με ελικόπτερο από τους φυλακές...

Όσο εσείς θα ασχολείστε με την παραπλάνηση των πολλών εμείς θα αγωνιούμε για να δίνουμε απαντήσεις στα προβλήματα και τις ανάγκες των πολλών. Αυτά τα χρόνια πετύχαμε πάρα πολλά πράγματα.

Πλαίσιο για την α' κατοικία, ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα χρέη, κατάργηση υποκατώτατου, ακύρωση περικοπής συντάξεων... 4.500 προσλήψεις στην ειδική αγωγή, επίδομα στέγασης... και προχωράμε με μέτρα για την κοινωνική στήριξη όπως η μείωση του ΦΠΑ, η 13η σύνταξη... αλλά και την επόμενη χρονιά... η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και η μείωση της εισφοράς για πάνω από 20.000 ευρώ εισόδημα... η μείωση του μεσαίου συντελεστή ΦΠΑ, η μείωση του ΕΝΦΙΑ για τα νησιά, η απαλλαγή τόκων για τους δανειολήπτες...

Εσείς τα λέτε δώρα, παροχές, τα ίδια λέγατε και τον Σεπτέμβρη όταν εξήγγειλα στην ΔΕΘ.

Τα μέτρα στήριξης είναι μόνιμα μέτρα στήριξης και είναι η ανταμοιβή των θυσιών, η αυγή μιας επόμενης μέρας.

Πετύχαμε να μειώνουμε βάρη και πλεονάσματα στην πράξη εσείς υπόσχεστε ότι θα το κάνετε με αντάλλαγμα μέτρα κοινωνικής φρίκης.

"Είναι προτεραιότητά μας η μη περικοπή των συντάξεων. Εσείς κ. Μητσοτάκη συμφωνείτε με τις περικοπές...και το φανερώσατε για αυτό και είπατε ότι δεν γίνεται να επανέλθει η 13η σύνταξη. Τώρα θα ΄ρθείτε να την ψηφίσετε;" επεσήμανε ο Πρωθυπουργός

Δεν κρατάτε ούτε τα προσχήματα. Για την μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων θα είναι μία ολόκληρη σύνταξη, για άλλους το 70%, για τους πιο υψηλοσυνταξιούχους ένα 30%. Το πρόβλημα σας είναι ότι απροκάλυπτα υποστηρίζεται τα συμφέροντα των ελίτ.

Το πρόβλημα είναι το πρόγραμμα και οι πολιτικές σας θέσεις που δεν έχουν χώρο για τους πολλούς.

Ασφαλιστικό Πινοσέτ

Θέλετε να μου πείτε ότι το σύστημα των 3 πυλώνων (το σύστημα Πινοσέτ) εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες και όχι στη χώρα μας. Το σύστημα τριών πυλώνων υπάρχει ήδη από το 2002 στη χώρα μας. Οι πολίτες δεν επιλέγουν τους άλλους δύο. η διαφορά μας είναι ότι θέλετε να πηγαίνουν όλοι στα ιδιωτικά. Θέλετε να μετατρεψετε το τμήμα του πρώτου πυλώνα που είναι υποχρεωτικός για να απελευθερωσετε πόρους στην ιδιωτική ασφάλιση. Αυτό μπορεί να σημαίνει 55 εκ. κόστος για την ελληνική κοινωνία που θα κληθούν να πληρώσουν οι συνταξιούχοι και τελικά θα μας πάτε στο ΔΝΤ.

Το ασφαλιστικό Πινοσέτ το είπε ο βουλευτής κ. Καραγκούνης, όχι εμείς. Απλά εκείνος ήταν ειλικρινής και εσείς υποκριτής.

Εμείς στηρίξαμε τις πολιτικές για τους πολλούς, δεν υπήρχαν προγράμματα για το παιδί... εμείς στηρίξαμε τα δημόσια νοσοκομεία, δώσαμε πρόσβαση στους ανασφάλιστους, μειώσαμε την ανεργία, στηρίξαμε τη νέα γενιά αυξάνοντας τον κατώτατο μισθό και καταργώντας τον υποκατώτατο. Εμείς επενδύσαμε στο επιστημονικό δυναμικό της χώρας...

Συντάκτης: www.avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL