Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Και με τη βούλα "Μακελειό"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Και με τη βούλα "Μακελειό"

Την Τετάρτη στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσκισε όποιο φιλελεύθερο περιτύλιγμα είχε απομείνει στη Νέα Δημοκρατία. Μπροστά στην αμηχανία και τον πανικό να τοποθετηθεί επί της πραγματικότητας, ο άριστος, μετριοπαθής και σπουδαγμένος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν δίστασε να κάνει κεντρική γραμμή του κόμματός του ένα αποδεδειγμένο hoax.

Δεν βγήκε η καταστροφολογία. Δεν βγήκε η πολακειάδα. Δεν βγήκε η τυμβωρυχία. Τι μένει λοιπόν; Το ψέμα, η λάσπη, ο κιτρινισμός, η συνωμοσιολογία.

Μια ακροδεξιά θεωρία συνωμοσίας, την οποία έκανε παντιέρα το "Μακελειό" και η "Ελεύθερη Ώρα". Τι κι αν έχει καταρριφθεί; Καμία σημασία δεν έχει για τη Νέα Δημοκρατία. Καμία σημασία δεν έχει ούτε για την αρμάδα των μίντια που τη στηρίζουν. Αφού χτυπάει τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, μας κάνει. Fake news και άγιος ο Θεός.

Αναφέρθηκε και ο Άδωνις Γεωργιάδης χθες στο ζήτημα, σαν έτοιμος από καιρό. Άλλωστε πρώτη φορά που ακούσαμε για τις δήθεν σχέσεις του πατέρα του πρωθυπουργού με τη χούντα ήταν από τον προηγούμενο αρχηγό στον οποίο έκανε τεμενάδες ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., τον Γ. Καρατζαφέρη. Πέθανε και ο Παττακός και δεν μπορεί να τον ρωτήσει ο αντιπρόεδρος. Έμεινε με τα αυτόγραφα.

Πάμε όμως στην ουσία. Η Νέα Δημοκρατία διά της πρακτικής και διά του λόγου καβαλάει χωρίς περιστροφές το άρμα της νέας Δεξιάς με συνεπιβάτες τον Σαλβίνι, τον Κουρτς, τον Όρμπαν, τον Τραμπ, τον Μπολσονάρου. Η Νέα Δημοκρατία ακολουθεί το παγκόσμιο ρεύμα της Alt Right διατηρώντας στο ακέραιο όλα τα κεντρικά στοιχεία: Ακραίος νεοφιλελευθερισμός, υιοθέτηση των θέσεων της Ακροδεξιάς, συνωμοσιολογία και άφθονα fake news.

Και είναι λογικό για την αξιωματική αντιπολίτευση να πολιτευτεί στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές με τα δυο τελευταία. Είναι πιο εύκολο να τσιμπήσεις ψήφους λέγοντας τον Πολάκη φασίστα, τον μακαρίτη Παύλο Τσίπρα φιλοχουντικό, τον πρωθυπουργό άκαρδο που δεν τον νοιάζουν οι νεκροί στο Μάτι, αφού είχε ανταλλάξει τη Μακεδονία με τις συντάξεις και ποιος ξέρει τι αντάλλαξε για τις φοροελαφρύνσεις και τη 13η σύνταξη.

Είναι σαφώς πιο εύκολο από το να πεις στους πολίτες τις θέσεις σου. Για τη λαϊκιστική 13η σύνταξη, για τις απολύσεις στο Δημόσιο, για την κατάργηση των δώρων και του κοινωνικού κράτους, για το ασφαλιστικό σύστημα Πινοσέτ, για τις αυξήσεις στους μισθούς που θα δίνονται από το φιλότιμο και την καλή καρδιά των εργοδοτών.

Ευτυχώς υπάρχει ο Βέμπερ που λέει την αλήθεια για το πρόγραμμα της Ν.Δ. Ευτυχώς που υπάρχουν στιγμές ειλικρίνειας στελεχών: "Δεν μας δεσμεύουν τα μέτρα Τσίπρα". Ευτυχώς υπάρχει και το ΔΝΤ που λέει αυτά που δεν μπορεί ανοιχτά να πει εδώ ο Μητσοτάκης για ανάγκη μείωσης του αφορολόγητου και διεύρυνσης της φορολογικής βάσης. Ευτυχώς που υπάρχει το "Μακελειό" να πανηγυρίζει που το νομιμοποιεί ο Μητσοτάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL