Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
11.2°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
9.8°C15.2°C
1 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.6°C14.4°C
1 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
7 °C
6.9°C10.2°C
0 BF 93%
Το ταξίδι της Ν.Δ. προς τον πάτο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το ταξίδι της Ν.Δ. προς τον πάτο

Δημοσίως βέβαια μίλησαν γενικά και αόριστα ή προσπάθησαν διακριτικά να φορτώσουν όλη την ευθύνη στην κυβέρνηση και τον Τσίπρα. Αλλά δεν πειράζει. Όλοι καταλαβαίνουμε τι ήταν αυτό που τους παρακίνησε.

Ίσες αποστάσεις φυσικά δεν υπάρχουν. Τα επικοινωνιακά επιτελεία της Ν.Δ. στήνουν σκηνικό εδώ και μέρες. Ξαναζέσταναν το Μάτι, προσπάθησαν να εκβιάσουν κοινωνική αγανάκτηση για τον Πολάκη, προώθησαν τα σλόγκαν για «τον Τσίπρα τον σκαφάτο», τον ανάλγητο με τα πούρα. Συνειδητά προσπάθησαν να δηλητηριάσουν την πολιτική ατζέντα. Ώστε να ξεφύγουν από το ντιμπέιτ, αλλά, κυρίως, από τις 120 δόσεις και τα μέτρα ελάφρυνσης που ανακοινώθηκαν.

Πήραν όλο αυτό το πακέτο επικοινωνιακής και πολιτικής χολέρας και έβαλαν τον Κ. Μητσοτάκη να το εκφωνήσει στη Βουλή. Όταν ο Κ. Μητσοτάκης πιέστηκε, έβαλε και λίγο "Μακελειό" μέσα. Και μετά οι δεξιοί λυπούνται που πέφτει το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης και ψάχνουν να βρουν ποιος φταίει.

Αλήθεια τώρα; Η κυβέρνηση δεν υποτίθεται ότι επιδιώκει να αλλάξει την ατζέντα φέρνοντας τα μέτρα ελάφρυνσης; Μέτρα, μάλιστα, τα οποία η αντιπολίτευση, παρ’ όλο που τα καταγγέλλει ως προεκλογικά, λαϊκιστικά και καταστροφικά, σύρεται να τα ψηφίσει; Ποιος έχει λοιπόν συμφέρον να πάει η συζήτηση στην ατζέντα του Μητσοτάκη; Και μάλιστα στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο;

Αυτό που αντιλαμβάνονται κάποιοι στη Ν.Δ. είναι ότι οι αθλιότητες στις οποίες ωθούν τον Κ. Μητσοτάκη οι επικοινωνιολόγοι του απειλούν να πάρουν στον λαιμό τους όλο το κόμμα. Αυτή είναι η ανησυχία τους.

Αλλά το ταμείο θα γίνει μετά τις εθνικές εκλογές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL