Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C20.9°C
2 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C19.5°C
2 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
15.5°C19.3°C
1 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.6°C
2 BF 51%
ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Ο λόγος του, συμβόλαιο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Ο λόγος του, συμβόλαιο

"Αυτοί που υπόσχονταν ότι θα δώσουν 13η σύνταξη θα κόψουν και την 11η και την 12η. Η μείωση των συντάξεων θα αφορά παραπάνω από 1.000.000 συνταξιούχους. Και θα έχουμε και τη μείωση του αφορολόγητου. Άρα, θα σας κοπούν δυο συντάξεις. Μία από τη μείωση των συντάξεων και μία δεύτερη από το αφορολόγητο, γιατί για πρώτη φορά θα χρειαστεί να πληρώσετε φόρο".

Ο λόγος του, συμβόλαιο. Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο λόγος, που κάποτε έπαιρνε τον οπερατέρ και τον φωτογράφο του κόμματος πήγαινε σε ΚΑΠΗ και καφενεία της Αττικής και τρομοκρατούσε τους συνταξιούχους κερδίζοντας προνομιακό χρόνο προβολής ως πρώτο θέμα στα τηλεοπτικά κανάλια, που πόνταραν κι αυτά με τη σειρά τους στις προβλέψεις του.

Ο λόγος του, συμβόλαιο. Για τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας ο λόγος, που εδώ και δύο χρόνια δεν έπαψε να επενδύει στον φόβο και στην καταστροφή, μεταφέροντας στην κοινωνία τις φοβερές και τρομερές προβλέψεις του για το πώς το τέταρτο Μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ θα έβαζε σε ακόμη μεγαλύτερη δοκιμασία το μέλλον της οικονομίας και των κατοίκων αυτής της χώρας.

Ο λόγος του, συμβόλαιο. Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο λόγος, που μόλις πριν λίγες ημέρες χαρακτήριζε λαϊκιστές όσους ψευδώς υπόσχονταν στους συνταξιούχους το ενδεχόμενο επαναφοράς της 13ης σύνταξης, ξεκαθαρίζοντας στο ακροατήριό του ότι κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατον να συμβεί από μια μελλοντική κυβέρνηση της Ν.Δ.

Μιλάμε δε για τόσο γερά δεμένο με την πραγματικότητα συμβόλαιο, που χθες έτρεχαν από το πρωί να το "σπάσουν" τα ίδια τα στελέχη του κόμματός του, με πρώτη και καλύτερη τη Ντόρα Μπακογιάννη που προσπαθούσε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα υψώνοντας τον τόνο της φωνής της και υποστηρίζοντας με απόλυτη σιγουριά ότι ουδέποτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε οτιδήποτε περί λαϊκισμού και 13ης σύνταξης.

Για τέτοιο συμβόλαιο μιλάμε ο λόγος του αρχηγού, που ουδεμία σχέση έχει με το "συμβόλαιο εμπιστοσύνης" και το "συμβόλαιο αλήθειας" που οι επικοινωνιολόγοι της Ν.Δ. τον έβαζαν κατά καιρούς να συνάψει με τον ελληνικό λαό μήπως και στρογγυλέψουν κάπως οι γωνίες του αντικοινωνικού προφίλ που με τόσες κυνικές δηλώσεις και τόσες απολύσεις ο ίδιος τα τελευταία χρόνια έχει φιλοτεχνήσει.

Ουδεμία σχέση με την αλήθεια και την εμπιστοσύνη έχουν τα πέτσινα συμβόλαια του Κυριάκου Μητσοτάκη κι αυτό αποδεικνύεται στην πράξη από αυτούς που κάνουν πράξεις τις δεσμεύσεις τους προς την κοινωνία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL