Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.5°C
4 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C21.0°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.9°C
3 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
6 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 45%
Πολιτικός πανικός και επικοινωνιακή ξετσιπωσιά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πολιτικός πανικός και επικοινωνιακή ξετσιπωσιά

"Την ώρα, ωστόσο, που ο κ. Τσίπρας υπόσχεται μισή 13η σύνταξη, κόβει τη 12η καθώς αρνείται να ψηφίσει την πρόταση της Ν.Δ. για να μην μειωθεί εδώ και τώρα το αφορολόγητο που μόνος του επέβαλε και επιβαρύνει πολλαπλάσια όχι μόνον τους συνταξιούχους αλλά και τους χαμηλόμισθους".

Και μόνο αυτή η πρόταση δείχνει το μέγεθος της σύγχυσης που διακατέχει τη Νέα Δημοκρατία. Περιέχει δύο ψέματα, τα οποία η Ν.Δ. λέει συνειδητά. Πρώτον, τη μείωση του αφορολόγητου δεν την επέβαλλε ο Τσίπρας αλλά το ΔΝΤ.

Και δεύτερον, το να μην ψηφιστεί η πρόταση της Ν.Δ. δεν σημαίνει ότι το αφορολόγητο θα μειωθεί. Περιέχει επίσης μια γερή δόση υποκρισίας σχετικά με το πραγματικό ενδιαφέρον της Ν.Δ. για το αφορολόγητο: πριν δεσμευτεί η κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται μειωθεί, δεν είχαν ακουμπήσει καν το θέμα - παρ’ όλο που θεωρούν ότι αυτοί θα κληθούν να το εφαρμόσουν.

Τέλος, περιέχει μια επική κωλοτούμπα: πριν μόλις έξι ημέρες, ο Κ. Μητσοτάκης είπε πως η υπόσχεση για 13η σύνταξη είναι λαϊκισμός. Τώρα η Ν.Δ. όχι μόνο δεν μιλά για λαϊκισμό, αλλά γκρινιάζει και από πάνω που η 13η σύνταξη είναι μισή.

Δεν πειράζει, σκέφτονται στην Πειραιώς, ας τα πούμε έτσι, όλο και κάποιον αφελή θα πιάσουμε. Ούτε ο αφελής όμως πιάνεται. Γιατί η πρόταση είναι διατυπωμένη σε τόσο άθλια ελληνικά που δύσκολα ένας αφελής θα καταφέρει να την παρακολουθήσει.

Απέναντι στα εμβληματικά κυβερνητικά μέτρα ελάφρυνσης, η επικοινωνιακή ξετσιπωσιά της Ν.Δ. αποκαλύπτει πολιτικό πανικό. Διακινδυνεύουμε μια πρόβλεψη: η συζήτηση που ξεκινά απόψε στη Βουλή μάλλον δεν θα τους βγει σε καλό τελικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL