Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Το θράσος και η υποκρισία του Κυρ. Μητσοτάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Το θράσος και η υποκρισία του Κυρ. Μητσοτάκη

Βρήκε ευκαιρία ο Κυριάκος Μητσοτάκης να απευθυνθεί προχθές από την Καβάλα στις 17χρονες και τους 17χρονους που για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία του τόπου θα έχουν τη δυνατότητα στις 26 Μαΐου να ψηφίσουν και να ασκήσουν το δημοκρατικό δικαίωμα που η κυβέρνηση τους αναγνώρισε παρά τις αντιρρήσεις, τις ενστάσεις και τις ακρότητες της Νέας Δημοκρατίας όταν το σχετικό νομοσχέδιο πέρναγε από τη Βουλή.

Ξέχασε λοιπόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα όσα απαξιωτικά και προσβλητικά για τη νέα γενιά έλεγε τον Ιούνιο του 2016, όταν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ψευδώς υποστήριζε ότι "παντού στον κόσμο με εξαίρεση τη Β. Κορέα ψηφίζουν από τα 18" και συμπλήρωνε και πάλι ψευδόμενος πως "σε ελάχιστες χώρες, εκ των οποίων οι περισσότερες είναι δικτατορίες, υπάρχει ψήφος από τα 17", και εμφανίστηκε προχθές στην Καβάλα, όπου δίχως ίχνος ντροπής ζήτησε από τα νέα παιδιά "να συμμετέχουν σε αυτήν τη μεγάλη εκλογική αναμέτρηση" καθώς και "να αφήσουν στην άκρη την τοξικότητα, την πόλωση, τον διχασμό της πολιτικής ζωής και να ψηφίσουν με την καρδιά, αλλά και με το μυαλό". Δεν θέλει βέβαια και πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς πότε τον δουλεύουν και πότε όχι, αλλά πάμε παρακάτω.

Και συγκεκριμένα, από την Καβάλα πάμε στο Δοξάτο της Δράμας. Εκεί όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρήκε μια ακόμη ευκαιρία για να δουλέψει ψιλό γαζί το ακροατήριό του όταν αποφάσισε να παραδώσει μαθήματα πολιτικής και ιστορικής υποκρισίας.

"Λαός που δεν γνωρίζει την Ιστορία του δεν έχει μέλλον" απεφάνθη ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας για να υποστηρίξει την προτροπή του στους νέους να διαβάσουν "Τα μυστικά του βάλτου" της Πηνελόπης Δέλτα ώστε να αποκτήσουν άποψη για το "Μακεδονικό", ξεχνώντας πως ο ίδιος ήταν που αναρωτιόταν: "Πείτε μου τώρα, το παιδί των 17 ετών, που θα ψηφίσει για πρώτη φορά, που το ενδιαφέρει πώς θα είναι η Ελλάδα το 2030, εάν το ενδιαφέρει τι έγινε το 1963" αναφερόμενος μάλιστα στη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη από το παρακράτος της εποχής.

Ούτε σε αυτή την περίπτωση θέλει και πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς τι ακριβώς έχει στο μυαλό του ο Κυρ. Μητσοτάκης όταν με απύθμενο θράσος και περισσή υποκρισία απευθύνεται στη νέα γενιά, που δεν τρώει το κουτόχορτο που ο αρχηγός της Ν.Δ. της σερβίρει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL