Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Με μαντινάδες υποδέχτηκαν τον Αλέξη Τσίπρας στ' Ανώγεια (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με μαντινάδες υποδέχτηκαν τον Αλέξη Τσίπρας στ' Ανώγεια (Video)

Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε λίγο μετά τις 11.00 το πρωί στ' Ανώγεια, όπου από νωρίς είχε συγκεντρωθεί κόσμος έξω από το Δημαρχείο για την υποδοχή.

Μάλιστα δεν θα μπορούσε να μην ακουστεί και η καθιερωμένη μαντινάδα - "υποδοχής": "Πρώτη φορά πρωθυπουργός τετραετία κλείνει και ούτε περιθώρια των αλλονών αφήνει" είπε κάποιος από τους παρευρισκόμενους στον Πρωθυπουργό.

https://www.youtube.com/embed/BNlnfFVEvy8Μαντινάδα αφιέρωσε στον κ. Τσίπρα και ο Αριστείδης Γιαλάφτης: "Είναι η μεγάλη η τιμή πρωθυπουργε που κάνεις, να είσαι κι εσύ στα ιστορικά Ανώγεια και δεν χάνεις".

Ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Ανωγείων, Μανώλη Καλλέργη, ενώ στη συνέχεια βρέθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

"Μακάρι να σας υποδεχθούμε την επόμενη φορά και πάλι ως πρωθυπουργό", του ευχήθηκε ο δήμαρχος Ανωγείων που εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις εξελίξεις με τις γερμανικές αποζημιώσεις, λέγοντας του να συνεχίσει σε αυτή την κατεύθυνση.
 

https://twitter.com/atsipras/status/1124259640395563008?ref_src=twsrc^tfw

Ο κ.Καλλέργης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο κομμάτι του πολιτισμού και του πρωτογενούς τομέα Επισήμανε την ανάγκη να δημιουργηθεί ο δρόμος Ανώγεια Ηράκλειο, που "είναι σε καλό δρόμο".

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας μίλησε για το "ιδιαίτερο το πολιτιστικό στοιχείο των Ανωγείων" επισημαίνοντας:

"Εδώ γεννήθηκαν σπουδαίοι άνθρωποι. Είναι ένα από τα σημαντικότερα χωριά της Κρήτης και ένα από τα πιο ξακουστά στην Ελλάδα.

Υπάρχει ένας ξεκάθαρος δρόμος διεκδίκησης για τις επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο. Οι διεκδικήσεις μας είναι σαφείς. Είναι ένα χρέος απέναντι στην Ιστορία. Δεν υπάρχει πλέον επιτροπεία, άρα δεν θα μας κατηγορήσουν για συναλλαγή.

Ελπίζω ότι η γερμανική κυβέρνηση θα συνειδητοποιήσει ότι είναι μία διεκδίκηση απέναντι στο ιστορικό μας χρέος για να μην υπάρξει ποτέ ξανά φασισμός".

Ο Πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας: "Θέλουμε να δώσουμε πνοή στους Δήμους. Μέσα από τον Κλεισθένη ενισχύσαμε τους ορεινούς και απομακρυσμένους Δήμους. Μέσω του Φιλόδημου στηρίξαμε όλους τους Δήμους, ανεξαιρέτως, ανεξάρτητα εάν αυτοί είναι κοντά στην κυβέρνηση. Υπάρχουν σημαντικά έργα υποδομών σε όλη την Κρήτη".

Το οδικό δίκτυο

"Ένα από τα μεγαλύτερα βάσανα" χαρακτήρισε ο κ. Τσίπρας το οδικό δίκτυο της Κρήτης.
Ειδικότερα επεσήμανε:

"Ο ΒΟΑΚ είναι ένας άξονας που για δεκαετίες σέρνεται. Πλέον έχουμε την αποφασιστικοτητα και τους πόρους για να προχωρήσει όσο πιο σύντομα γίνεται. Στόχος μας μέχρι το τέλος του χρόνου να έχουν ολοκληρωθεί οι διαγωνιστικες διαδικασίες για να δημιουργηθεί ένα υπερσύγχρονο οδικό δίκτυο, για να σταματήσει ο φόρος αίματος.

Μέσα στην πενταετία προσδοκούμε να είναι έτοιμα ο ΒΟΑΚ και το Καστέλλι. Εχει ήδη υπογραφεί η υπουργική απόφαση για τον δρόμο Ηράκλειο - Ανώγεια. Είναι ένα δίκαιο αίτημα. Σημαντική η εθελοντική προσφορά των ιδιωτών που προσφέρουν τις περιουσίες τους αφιλοκερδώς για τον νέο δρόμο Ηράκλειο Ανώγεια. Αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει να κρατήσουμε. Είναι η κουλτούρα της συλλογικότητας και της προσφοράς. Είναι ένα παράδειγμα που πρέπει κι άλλοι να ακολουθήσουν.

Δεσμευόμαστε ότι ο δρόμος θα ξεκινήσει άμεσα, στα τρία πρώτα του χιλιόμετρα. Και σε ενάμιση χρόνο θα ξανάρθω ως πρωθυπουργός και πάλι για να τον εγκαινιάσω"

Μετά τα Ανώγεια, ο Πρωθυπουργός θα βρεθεί στο Σπήλι ενώ το σημερινό πρόγραμμά του κλείνει με ομιλία στις 19:30 στο Κλειστό Γυμναστήριο του Εθνικού Σταδίου Χανίων.

πηγή cretalive.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL