Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.4°C22.8°C
3 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.2°C20.2°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
13.0°C15.4°C
4 BF 87%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.6°C
2 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.7°C
0 BF 77%
Για να περάσει... στην επόμενη φάση / ΚΙΝ.ΑΛΛ.: Με κομμένη την ανάσα στην ευρωκάλπη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Για να περάσει... στην επόμενη φάση / ΚΙΝ.ΑΛΛ.: Με κομμένη την ανάσα στην ευρωκάλπη

. Η Φ. Γεννηματά και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές δηλώνουν αισιόδοξοι για θετικό αποτέλεσμα. Όμως δεν θα έκαναν το αντίθετο ακόμα κι αν ανέμεναν κάποιο κακό αποτέλεσμα.

Αν και δεν έχει επίσημα προσδιοριστεί πήχης που θα συνιστά “επιτυχία” για το ΚΙΝ.ΑΛΛ., πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτός είναι το διψήφιο ποσοστό ή κάποιο αποτέλεσμα που θα το προσεγγίζει. Αυτός είναι ο πήχης και για τις εθνικές εκλογές που θα ακολουθήσουν.

Όμως, η αγωνία για το τι θα σημαίνει ένα μέτριο ή χαμηλό ποσοστό δεν κρύβεται. Έτσι, από την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου τη Δευτέρα, η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. έστειλε πολύ συγκεκριμένο μήνυμα, λέγοντας ότι οι ευρωεκλογές “είναι το πρώτο βήμα για τη μεγάλη ανατροπή που θα γίνει στις εθνικές εκλογές”. Έτσι, ζήτησε εμμέσως πλην σαφώς να στηριχθεί το ΚΙΝ.ΑΛΛ. στις 26 Μαΐου προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα και το αποτέλεσμα να επιτρέψει στο κόμμα να προχωρήσει το επόμενο διάστημα προς τις εθνικές κάλπες διατηρώντας τις ελπίδες του. Το ίδιο έκανε, με ακόμα μεγαλύτερη σαφήνεια, την αμέσως επόμενη μέρα ο γραμματέας του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Μ. Χριστοδουλάκης δηλώνοντας ότι “οι ευρωεκλογές αναμφισβήτητα πρέπει να αποτυπώσουν κλίμα ανατροπής των πολιτικών συσχετισμών και στη χώρα μας, με το Κίνημα Αλλαγής ως εκφραστή του προοδευτικού χώρου, ώστε να ενισχυθεί για την επόμενη μέρα”.

Είναι αυτονόητο ότι αν το ΚΙΝ.ΑΛΛ. περάσει τον πρώτο εκλογικό κάβο με αρνητική εικόνα ακόμα και για τα δικά του δεδομένα, τότε όλα τα εσωτερικά ζητήματα θα βγουν στην επιφάνεια “δυναμιτίζοντας” το κλίμα ενόψει της κρίσιμης εθνικής αναμέτρησης. Ως προς την εύθραυστη ισορροπία που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην παράταξη και μοιάζει με προεκλογική ανακωχή, υπενθυμίζεται απλώς ότι μόλις πριν από μία εβδομάδα η πλευρά του Ν. Ανδρουλάκη, που αποτυπώνεται σε ποσοστό άνω του 1/3 των μελών της Κ.Ε., έμεινε εκτός Π.Σ. ως αποτέλεσμα των διαφωνιών με την εισήγηση της Φ. Γεννηματά για την εκλογή του οργάνου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL