Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.9°C
3 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
14 °C
11.3°C16.6°C
1 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C28.2°C
6 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
28 °C
26.1°C27.8°C
6 BF 26%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.0°C
4 BF 94%
Τομογράφοι για τους πολίτες ή για τους επιχειρηματίες;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τομογράφοι για τους πολίτες ή για τους επιχειρηματίες;

Του Πέτρου Κατσάκου

Πριν από ένα χρόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε ομάδα δημοσίων υπαλλήλων και αναφερόμενος στις ιδέες του για ένα νεοφιλελεύθερο σύστημα Υγείας, είχε χρησιμοποιήσει το παράδειγμα ενός νοσοκομείου το οποίο, όταν θα χρειαστεί έναν καινούργιο τομογράφο, "πάμε στην λογική του δεν αγοράζουμε εμείς το μηχάνημα αλλά αγοράζουμε την υπηρεσία και πληρώνουμε ανάλογα με τον αριθμό των μαγνητικών τομογραφιών που γίνονται σε συνεργασια με τον ιδιωτικό τομέα", για να καταλήξει πως δεν βλέπει "τον λόγο για τον οποίο κάτι τέτοιο ειναι κακό".

Και επειδή μπορεί για τον ίδιο προσωπικά και για τους ιδιώτες που θα αποκτήσουν σίγουρη πελατεία να μην είναι καθόλου κακό ένα τέτοιο μοντέλο εκμετάλλευσης, σίγουρα τίποτα καλό δεν προοιωνίζεται καλό για τους ασθενείς, και ειδικότερα την πλατιά μάζα των πολιτών που βασίζεται στην δωρεάν περίθαλψη του ΕΣΥ.

Κόντρα, λοιπόν, στο εμπορικό και αντικοινωνικό σκεπτικό του Κ. Μητσοτάκη εμφανίσθηκε χθες η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να λέει πως όταν 19 νοσοκομεία της χώρας χρειάζονται καινούργιους τομογράφους είναι υποχρέωση της Πολιτείας να τους αγοράζει με τα χρήματα που εξοικονόμησε βάζοντας τέλος στο πάρτι, τις υπερτιμολογήσεις, τις μίζες και τους εργολάβους και προσφέρει στους πολίτες δωρεάν αυτό που ο κ. Μητσοτάκης μάς υπόσχεται να το πληρώνουμε σε κάποιους ιδιώτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL