Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Παύλος Πολάκης: 19 αξονικοί τομογράφοι σε ισάριθμα νοσοκομεία της χώρας (Video)

19 αξονικοί τομογράφοι πηγαίνουν σε ισάριθμα νοσοκομεία της χώρας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ1 πρόκειται για σύγχρονα θαύματα της ιατρικής τεχνολογίας. Πέντε από αυτούς είναι 64 τομών κάτι που σημαίνει ότι ο χρόνος διενέργειας των εξετάσεων σχεδόν μηδενίζεται. Μπορούμε να αντιληφθούμε τι σημαίνει αυτό για την ανακούφιση των ασθενών και την ταχύτητα των εξετάσεων.

Ο αν. υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης δήλωσε ότι «το κόστος είναι 8,6 εκ. ευρώ και θα καλυφθεί από τα Νοσοκομεία που πηγαίνουν οι αξονικοί τομογράφοι. Το κόστος θα πληρώσουν τις εταιρείες μέσα από τα έσοδα που έχουν από τον ΕΟΠΥΥ. Έχουμε κάνει μεγάλη στροφή χρηματοδοτήσεων από τον ΕΟΠΥΥ προς τον δημόσιο τομέα της χώρας. Το 2015 ο ΕΟΠΥΥ έδωσε 50 εκ. ευρώ στα νοσοκομεία της χώρας. Το 2018 έδωσε σχεδόν 670 εκ.»

Στα περισσότερα νοσοκομεία είναι ήδη εκπαιδευμένο το προσωπικό καθώς αντικαθίστανται παλιότεροι τομογράφοι, ενώ όπου απαιτείται το προσωπικό θα εκπαιδευτεί.

Κατ. Μπρ.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Τα ψέματα κάποτε τελειώνουν

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συμπλήρωσε 100 μέρες. Ο απολογισμός είναι μια πολιτική fast track, που έχει στόχο βασικά τρεις στόχους. Την παλινόρθωση του παλαιοκομματισμού, την εξυπηρέτηση κάθε είδους συμφερόντων και την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο