Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C18.8°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.1°C17.3°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C16.0°C
0 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.8°C18.3°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.5°C15.7°C
0 BF 67%
Κούλογλου: Τι πραγματικά είχε πει ο Βέμπερ για την Ελλάδα και την Σένγκεν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κούλογλου: Τι πραγματικά είχε πει ο Βέμπερ για την Ελλάδα και την Σένγκεν

και τελευταία είχε επιδιώξει να σταματήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, κάτι που αντίκειται στην εθνική μας στρατηγική», δήλωσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου σε συνεντεύξεις του στην ΕΡΤ, στο Action 24 και στο Κόντρα Channel.

Στις έντονες αντιδράσεις του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη, ότι τάχα αυτές οι δηλώσεις του Βέμπερ δεν έγιναν ποτέ, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε δημοσιεύοντας τις ανακοινώσεις που είχε βγάλει η Νέα Δημοκρατία αλλά και την αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη όταν οι δηλώσεις αυτές έλαβαν χώρα.

 

Σε αντιπαράθεση με την ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Εύα Καϊλή, η οποία υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανεπιθύμητος στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, ο Στέλιος Κούλογλου σχολίασε: «Σήμερα έμαθα τόσο από τον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, όπως και από την εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ, ότι στον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε υπαρξιακό πρόβλημα γιατί δεν ξέρουμε σε ποια ομάδα να πάμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα της Αριστεράς και στην ομάδα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς θα παραμείνει. Προσπαθεί, ωστόσο, να διαμορφώσει πλατύτερες συμμαχίες στην Ευρώπη με σκοπό να θέσει εμπόδια στην άνοδο της ακροδεξιάς, αλλά και την νεοφιλελεύθερη δεξιά, που θέλει ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ ή να κόψει το δώρο των Χριστουγέννων, όπως ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης».

Σε συνέχεια των αντιδράσεων της κας Καϊλή, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αρκέστηκε στην παρατήρηση ότι «κάθε φορά που μιλάω για την Νέα Δημοκρατία, εσείς τρέχετε και την υπερασπίζεστε! Δεν χρειάζεται!»

Τέλος, σχολιάζοντας την υπόθεση Πολάκη-Κυμπουρόπουλου, ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου τόνισε ότι «τα άτομα με αναπηρίες στην Ελλάδα ζούνε μια κόλαση. Δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στα πεζοδρόμια. Εδώ δεν μπορούμε εμείς να κυκλοφορήσουμε στα πεζοδρόμια, που έχουν καταληφθεί από μηχανάκια και τραπεζοκαθίσματα. Όταν αυτοί οι άνθρωποι εκφράζουν κάποια παράπονα ή μια θέση, ακόμη και αν είναι λάθος, πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε με σεβασμό και ευαισθησία, γιατί στις σημερινές συνθήκες είναι θύματα και ήρωες».

«Κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής αλλά δεν ασκείς κριτική με αυτόν τον τρόπο. Επίσης ο κ. Πολάκης πρέπει να καταλάβει ότι του την έχουν στημένη. Η ανάρτησή του έγινε την Δευτερά το μεσημέρι. Το βράδυ της Δευτέρας ο Τσίπρας κάλεσε σε ντιμπέιτ τον Μητσοτάκη και την Τρίτη το πρωί ένα ολόκληρο σύστημα περίμενε και έπεσε πάνω στον Πολάκη. Επίσης, πρέπει να καταλάβει ότι κάθε τόσο δίνει πάσες στην αξιωματική αντιπολίτευση, σε κενό χώρο, την ώρα που εκείνη είναι στρυμωγμένη και παίζει άμυνα. Είχαμε την πρόσκληση σε ντιμπέιτ προς τον κ. Μητσοτάκη, είχαμε την υπόθεση με τα δώρα των Χριστουγέννων, τον Βέμπερ στην Αθήνα. Αντί αυτών, ακόμη και τώρα μια μέρα μετά, μιλάμε για τον Πολάκη, και όχι για τα προβλήματα των ΑΜΕΑ που θα ήταν μια ουσιαστική συζήτηση, ή για τα προβλήματα της Ευρώπης με τις ευρωεκλογές που επέρχονται», συμπλήρωσε.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL