Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.6°C21.3°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
18.0°C23.0°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.4°C21.9°C
3 BF 35%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
20.9°C23.0°C
0 BF 52%
ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Ευκαιρίες για έναν μοντέρνο Καιάδα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Ευκαιρίες για έναν μοντέρνο Καιάδα

Του Πέτρου Κατσάκου

Στις 3 Δεκεμβρίου του 2018 ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάς λέει πως "θέλουμε να φύγουμε από μια επιδοματική πολιτική στήριξης της αναπηρίας και να περάσουμε σε μια πραγματική πολιτική ίσων ευκαιριών. Να δώσουμε τη δυνατότητα στα ΑμεΑ για πραγματική ένταξη στην κοινωνική και την επαγγελματική ζωή".

Λίγες ημέρες αργότερα, οι επικοινωνιολόγοι της Ν.Δ. του κλείνουν ένα ραντεβού με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και τον συμβουλεύουν να τους υποσχεθεί ότι αν εκλεγεί πρωθυπουργός, θα θεσπίσει εθνικό συντονιστή για την εφαρμογή των πολιτικών για την αναπηρία.

Τι κι αν από το 2017 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει θέσει σε εφαρμογή τις διατάξεις της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες θεσπίζοντας τον Συντονιστικό Μηχανισμό για την Αναπηρία;

Για τη συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ είδηση ήταν αυτό που υποσχέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όχι τι ισχύει στην πραγματικότητα, γιατί όταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με τον αρχηγό, αυτή είναι που θα βγει χαμένη.

Λίγους μήνες νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha είχε ευθέως αμφισβητήσει τις ικανότητες και τις δυνατότητες να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους άνθρωποι που με κοινωνικά κριτήρια έχουν προσληφθεί στο Δημόσιο, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα μια χυδαιότητα που ήθελε κάποια άτομα με αναπηρία να έχουν βρει εργασία στον χώρο της δασοπυρόσβεσης και δεν μπορούσαν να καθαρίσουν δρόμους απο ξερόχορτα!

Φανατικός αλλά και συνεπής εχθρός του κοινωνικού κράτους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι που συστηματικά απαξιώνει τη στήριξη στους κάθε μορφής αδύναμους υποσχόμενος την κατάργηση των "άδικων" και "αντιπαραγωγικών" επιδομάτων και την αντικατάστασή τους με ευκαιρίες όπου ο άξιος και άριστος ανάπηρος θα μπορεί με τις δυνάμεις του να γίνει ένας επιτυχημένος γιατρός και ο ανίκανος να αρπάξει τις ευκαιρίες ανάπηρος θα χάνεται κάπου στο βάθος του Καιάδα και κανείς δεν θα του φταίει γι' αυτό παρά μόνο το κακό του το κεφάλι.

Απέναντι σε αυτή τη θατσερικής αντίληψης βαρβαρότητα υπάρχει και θα υπάρχει η υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους και της άνευ αστερίσκων στήριξης των αδυνάμων. Είμαστε εδώ για να δώσουμε μάχες με τους ιδεολογικούς μας αντιπάλους για όσα υποστηρίζουν και όχι για το αν έχουν ωφεληθεί από τις πρόνοιες του κοινωνικού κράτους που οι ίδιοι αντιμάχονται. Τόσο απλά και τόσο ξεκάθαρα κόντρα στους μοντέρνους Καιάδες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL