Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Για την Ελλάδα και την Ευρώπη του αύριο

Στο κατάμεστο ΣΕΦ ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε χθες ένα ευρωψηφοδέλτιο νίκης. Σαράντα δύο πρόσωπα, κάποια εμβληματικά, τα περισσότερα νέα, αποφασισμένα να δώσουν τη μάχη για την Ελλάδα και την Ευρώπη...

Στο κατάμεστο ΣΕΦ ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε χθες ένα ευρωψηφοδέλτιο νίκης. Σαράντα δύο πρόσωπα, κάποια εμβληματικά, τα περισσότερα νέα, αποφασισμένα να δώσουν τη μάχη για την Ελλάδα και την Ευρώπη του αύριο, να κόψουν τον δρόμο στις σκοτεινές δυνάμεις από το παρελθόν, που προσπαθούν να γκρεμίσουν μία-μία τις αξίες και τις αρχές πάνω στις οποίες στήθηκε το κοινό μας σπίτι.

Το στοίχημα είναι τόσο μεγάλο για την κοινωνική πλειοψηφία, ώστε υποχρεώνει τις προοδευτικές δυνάμεις να ενωθούν και να νικήσουν. Στην Ευρώπη τους Βέμπερ, αλλά και τους “κυριλέ” ακροδεξιούς. Τους δημοδιδασκάλους της λιτότητας και των “κανόνων”, που τηρούνται μόνο όταν τους βολεύουν, αλλά και τους εγωιστές των κλειστών συνόρων. Τους θεατές των φορολογικών ανταγωνισμών στην πλάτη των εργαζομένων και τους προστάτες των βιομηχανικών λόμπι, που θυσιάζουν το περιβάλλον στον βωμό του κέρδους.

Στην Ελλάδα Βέμπερ και “κυριλέ” Ακροδεξιά συστεγάζονται. Στη Ν.Δ. τη μια μέρα υψώνουν τη σημαία του “πατριωτισμού” των νεομακεδονομάχων και του “νόμου και της τάξης” και την επομένη καταγγέλλουν ως “παροχή” από το επίδομα ανεργίας -γιατί τάχα επιτρέπει στους ανέργους να τεμπελιάζουν- μέχρι το δώρο των Χριστουγέννων, λες και δεν αποτελεί μέρος της συμπεφωνημένης αμοιβής των εργαζομένων, τώρα πια μόνο στον ιδιωτικό τομέα. Για τη Ν.Δ. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη τα δικαιώματα των εργαζομένων και των ασφαλισμένων δεν είναι παρά εμπόδια στην επιχειρηματικότητα, η οποία, εάν “απελευθερωθεί”, θα φέρει την ανάπτυξη.

Το στοίχημα της Ελλάδας, το στοίχημα της Ευρώπης είναι σήμερα περισσότερο παρά ποτέ η βιώσιμη ανάπτυξη για τους πολλούς, με σεβασμό στο περιβάλλον και μέριμνα για τους αδύναμους. Και θα κερδηθεί.

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

ΜΜΕ και αυτοσεβασμός

Υπάρχουν Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που υπερασπίζονται την εγκυρότητα και την αντικειμενικότητά τους, ακολουθούν αυστηρά τους κανόνες δεοντολογίας και συχνά προθέτουν και δικούς τους. Το χαρακτηριστικό των μέσων αυτών είναι ο αυτοσεβασμός.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο