Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C19.2°C
4 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
11.5°C15.6°C
3 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.0°C16.6°C
4 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.9°C17.7°C
3 BF 73%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.8°C16.9°C
2 BF 65%
O "Colgate" και οι εντιμότατοι φίλοι του
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

O "Colgate" και οι εντιμότατοι φίλοι του

Τη «νέα διαπλοκή», «το τρίγωνο που ξέρουμε όλοι», ανακάλυψε η Ν.Δ., ω του θαύματος, μετά τη συνέντευξη του κ. Μαρινάκη, που αντιμετωπίστηκε κάτι σαν θέσφατο από το μιντιακό σύστημα και τους πολιτικούς της αντιπολίτευσης.

Έγινε πρώτο θέμα σε όλα τα κανάλια η «βαρυσήμαντη» συνέντευξη του υπόδικου επιχειρηματία και όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων κλήθηκαν να τοποθετηθούν σαν οι δήθεν αποκαλύψεις του να ήταν αποδεικτικά στοιχεία, σαν η αμφιλεγόμενη εντιμότητα του κυρίου να διασφάλιζε τη βαρύτητα των λεγομένων.

Τι υποκρισία! Οι συκοφαντίες του κ. Μαρινάκη, ενός πολέμιου αυτής της κυβέρνησης, να εκλαμβάνονται ως βαρυσήμαντες αποκαλύψεις, όταν παρουσιάζουν το διεθνές σκάνδαλο Novartis σαν «σκευωρία» ακυρώνοντας μέχρι και την έρευνα του FBI.

Τι διαστρέβλωση! Όταν ανακαλύπτουν όλη τη διαπλοκή στην κυβέρνηση, αυτοί που είχαν στο απυρόβλητο «εντιμότατους» καναλάρχες, που για χρόνια δεν πλήρωναν ούτε ένα ευρώ για τις δημόσιες συχνότητες.

Η ατζέντα της Ν.Δ. κυριαρχεί στα μίντια. Φυσικό επακόλουθο ενός κατεστημένου που έθρεψε και γαλούχησε τη διαπλοκή. Η Ν.Δ. διαστρέφει την αλήθεια και δείχνει ως υπαίτιο τον ΣΥΡΙΖΑ για το τρίγωνο της διαπλοκής, κόμματα (Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ) - τράπεζες - μίντια, που καταδυνάστευε τη χώρα. Υιοθετεί μια πάγια τακτική της Ακροδεξιάς σε ένα θέατρο του παραλόγου ευκαιριακής αντιπολίτευσης.

Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. ανακάλυψαν «σκιές» που πρέπει να διαλευκανθούν και όπως με τον «Πετσίτη» δημιουργούν ευφάνταστα σενάρια που πασχίζουν με τη διασπορά φημών, αναπόδεικτων κατηγοριών και ρητορικών σχημάτων να τα παρουσιάσουν τηλεοπτικά με έναν κάπως πιστευτό τρόπο.

Την ίδια ώρα, ο Κ. Μητσοτάκης - δήθεν αμέμπτου διαπλοκής παρά τις γνωστές σχέσεις της οικογενείας με τον εντιμότατο κουμπάρο- προβάρει αλλεπάλληλα προφίλ: Του ευσυγκίνητου φιλάνθρωπου με τους αστέγους, του φιλότεχνου με τους καλλιτέχνες, του κοινωνικά ευαίσθητου με τους ντελιβεράδες.

Μόλις ανοίξει το στόμα του, η ωμότητα του νεοφιλελευθερισμού που υπηρετεί τον αδειάζει. Φιλοδώρημα έταξε στους καλλιτέχνες, μείωση του ΦΠΑ για τα αφεντικά, στους ντελιβεράδες, σκούντημα στην πλάτη στους αστέγους...

Πορεύονται με τον μόνο τρόπο που ξέρουν για τις εκλογές, το χαμόγελο της Colgate, «τυχαίες» συναντήσεις με αυστηρά επιλεγμένους πολίτες και οικογενειακές φωτογραφίες. Η πολιτική όμως δεν είναι lifestyle... την ώρα που οι πολίτες θέλουν απαντήσεις που η Ν.Δ. επιμελώς δεν τις κρύβει.

Επιμένει να ποντάρει σε μια ανύπαρκτη «ζοφερή πραγματικότητα» σαν να μην πέρασε μια μέρα από τον Ιανουάριο του 2015. Αλλά ο χρόνος μόνο γι' αυτούς σταμάτησε. Έχασαν την εξουσία και την «κουτάλα» και ο χρόνος πάγωσε στα Μνημόνια, στο ΔΝΤ, στη φτώχεια και τη θλίψη που βούλιαξαν την κοινωνία. Πέραν αυτού, τίποτα δεν έχουν να πουν. Ζουν έναν παρατεταμένο επιθανάτιο πολιτικό ρόγχο... Η κοινωνική πλειοψηφία είναι ήδη αλλού και τα χαμόγελα που μοιράζουν δεν θα τα αγοράσει... Τα φέσια τέλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL