Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Οι αναποφάσιστοι

Έχουμε μπει για τα καλά σε προεκλογική περίοδο. Και είναι γεγονός ότι όλες οι εκλογές, ακόμα και αν δεν αναδεικνύουν κυβέρνηση, έχουν πολύ μεγάλη πολιτική σημασία. Πολύ περισσότερο, όταν γίνονται σε...

Έχουμε μπει για τα καλά σε προεκλογική περίοδο. Και είναι γεγονός ότι όλες οι εκλογές, ακόμα και αν δεν αναδεικνύουν κυβέρνηση, έχουν πολύ μεγάλη πολιτική σημασία. Πολύ περισσότερο, όταν γίνονται σε ένα τόσο πολωμένο κλίμα, όπως αυτό που ζούμε από το 2015.

Η Αριστερά βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης. Έχει καταφέρει να βγάλει πέρα μια δύσκολη συμφωνία και να διαχειριστεί μια εξίσου δύσκολη πολιτική κατάσταση. Έχει σπάσει την πολιτική απομόνωση, δημιουργώντας ερείσματα στον μεσαίο χώρο. Και υλοποιεί κατά γράμμα τις μεταμνημονιακές της δεσμεύσεις απέναντι στον κόσμο, παίρνοντας μέτρα στήριξης για την πραγματική οικονομία, την εργασία και τα ευάλωτα στρώματα, αξιοποιώντας την ανοδική πορεία της οικονομίας.

Απέναντι στην Αριστερά βρίσκεται ένα μπλοκ αντιδραστικών δυνάμεων. Το αποτελούν ο συνασπισμός νεοφιλελεύθερων και ακροδεξιών που περιστοιχίζουν τον κ. Μητσοτάκη, διάφορες ομάδες συμφερόντων και μια συστοιχία από ΜΜΕ που υπηρετούν το χυδαιότερο είδος δημοσιογραφίας.

Οργανώνουν εκστρατείες μίσους, διακινούν συνειδητά ψέματα, στοχοποιούν ανθρώπους και λένε σχεδόν φανερά ότι πρώτη τους δουλειά θα είναι να παραγράψουν τα σκάνδαλά τους. Η δεύτερη δουλειά τους θα είναι τα όσα εξαγγέλλει ο Κ. Μητσοτάκης: φοροαπαλλαγές για τον πλούτο, και για όλους τους υπόλοιπους αιώνια λιτότητα, ελαστική απασχόληση και ασφαλιστικό Πινοσέτ.

Η Αριστερά έφτασε μέχρι εδώ δίνοντας την πιο δύσκολη πολιτική μάχη που έχει δώσει κόμμα τα τελευταία 30 χρόνια. Έχει λοιπόν κάθε λόγο να είναι αισιόδοξη. Το κλειδί για την εκλογική της επιτυχία είναι να κερδίσει όλους αυτούς που δηλώνουν αναποφάσιστοι. Θα το καταφέρει εξηγώντας τους πώς ακριβώς θα γίνει η ζωή τους και η χώρα, έτσι και εκλεγεί ο Κ. Μητσοτάκης.

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Τα ψέματα κάποτε τελειώνουν

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συμπλήρωσε 100 μέρες. Ο απολογισμός είναι μια πολιτική fast track, που έχει στόχο βασικά τρεις στόχους. Την παλινόρθωση του παλαιοκομματισμού, την εξυπηρέτηση κάθε είδους συμφερόντων και την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο