Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τ. Κουράκης: Η Επιτροπή Δεοντολογίας έλαβε υπόψη της γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής

Γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής έλαβε υπόψη της η Ειδική Μόνιμη Κοινοβουλευτική Επιτροπή Δεοντολογίας, στην πρότασή της, οι υποθέσεις των κ.κ. Παύλου Πολάκη και Πάνου Καμμένου να ακολουθήσουν τη διαδικασία του άρθρου 86 του Συντάγματος, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο πρόεδρος της Επιτροπής Τάσος Κουράκης.

 Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας Τάσος Κουράκης μετά από δημοσιεύματα περί "συγκάλυψης".

Όπως επισημάνει ο κ. Κουράκης, «η δυνατότητα δίωξης μένει ανοιχτή» με βάση όσα προβλέπει το συγκεκριμένο άρθρο του Συντάγματος (άθρο 86 ευθύνη υπουργών).

«Η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας συνεδρίασε στις 18.4.2019 για να εισηγηθεί την άρση ή μη της ασυλίας πέντε βουλευτών. Κατά την τελική κρίση της Επιτροπής για τους τρεις εξ αυτών συντρέχει λόγος άρσης της ασυλίας, δεδομένου ότι οι αναφερόμενες πράξεις δεν συνδέονται με τα βουλευτικά έργα.

Επιπλέον οι δύο από τους τρεις βουλευτές δήλωσαν ότι επιθυμούν την άρση της ασυλίας τους (ο τρίτος απουσίαζε)», αναφέρει ο Τάσος Κουράκης και προσθέτει: «Δύο ακόμη περιπτώσεις αφορούσαν βουλευτές, που είχαν υπουργική ιδιότητα, αλλά οι υποθέσεις τους δεν έχουν υπαχθεί προηγουμένως στη διαδικασία του άρθρου 86 του Συντάγματος.

Για τις δύο αυτές περιπτώσεις η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας λαμβάνοντας υπόψη και την από 28.11.2016 γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής πρότεινε η σχετική υπόθεση να ακολουθήσει τη διαδικασία του άρθρου 86 του Συντάγματος. Δημοσιεύματα ότι δήθεν οι σχετικές υποθέσεις συγκαλύπτονται μέσω της παραπομπής στο άρθρο 86 του Συντάγματος είναι ανακριβή.

Οφείλονται προφανώς σε παραπληροφόρηση, αφού με τη δεδομένη εξέλιξη η δυνατότητα δίωξης μένει ανοιχτή».

Δείτε όλα τα σχόλια

Όλες οι Ειδήσεις