Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Στα ψιλά / Ο Κυρ. Μητσοτάκης και οι "κομπάρσοι" του
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στα ψιλά / Ο Κυρ. Μητσοτάκης και οι "κομπάρσοι" του

Του Πέτρου Κατσάκου

Τους αντιμετωπίζει όλους και όλες σαν κομπάρσους. Μας αντιμετωπίζει όλους και όλες σαν ηλίθιους. Τον σταματούν τυχαία στον δρόμο οι κουμπάροι του Κωστή Χατζιδάκη και μας πουλάει στημένες φωτογραφίες με δήθεν αυθόρμητο ενθουσιασμό.

Πέφτει πάνω σε έναν άστεγο που πουλάει ένα περιοδικό και μας πουλάει φανταστικούς διαλόγους και φτηνή φιλανθρωπία του χειρίστου είδους. Φωνάζει πέντε ντελιβεράδες σε μια ταβέρνα και μας πουλάει τρέλα με δελτία Τύπου σύμφωνα με τα οποία οι ντελιβεράδες τον ρωτούν με αγωνία «Πρόεδρε, πότε θα φύγει ο Τσίπρας;» και δήθεν του ζητούν να μειώσει τη φορολογία στα αφεντικά τους μπας και δουν κανένα μεροκάματο της προκοπής.

Στη συνέχεια, συναντά καλλιτέχνες από τον χώρο του τραγουδιού και τους βάζει εν αγνοία τους να παίξουν στο προεκλογικό σποτ με τίτλο "Κυριάκος ο χιλιοτραγουδισμένος", ξεφουρνίζοντας παράλληλα απίστευτες ανοησίες για τον ΣΥΡΙΖΑ και υποσχόμενος κάτι ψιλά στους καλλιτέχνες αντί πνευματικών δικαιωμάτων.

Κομπάρσοι οι πωλητές της "Σχεδίας", κομπάρσοι οι ντελιβεράδες, κομπάρσοι και οι καλλιτέχνες. Κομπάρσοι που υπηρετούν την ίδια στρατηγική που υπηρετούν και οι κουμπάροι του Κωστή Χατζιδάκη. Όλοι και όλα προς επικοινωνιακή εκμετάλλευση για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Χωρίς κανέναν σεβασμό. Χωρίς ίχνος ντροπής για τα ψέματα.

Χωρίς τσίπα για την εξαπάτηση, το δούλεμα και την κουτοπονηριά κάθε φορά ο αρχηγός να μην συναντά θεσμικά τα σωματεία ή τις ενώσεις ενός κλάδου, αλλά να στήνει φιλικές και δήθεν παρεΐστικες συνευρέσεις με πρόσωπα που θα χρησιμοποιηθούν ως κομπάρσοι.

Από τις στημένες συναντήσεις με τους κουμπάρους ώς τις ανύπαρκτες συζητήσεις με τους άστεγους κι από τους εξωφρενικούς διαλόγους με τους ντελιβεράδες ώς τις προσβολές στους καλλιτέχνες, κοινή συνισταμένη είναι η πλήρης απαξίωση του "άλλου" μπροστά στους επικοινωνιακούς στόχους του αρχηγού αυτής της Ν.Δ. που μοιάζει να αποξενώνεται όλο και περισσότερο από την αστική ευγένεια του ίδιου της του παρελθόντος, γεγονός που ανάγκασε τον Σταύρο Ξαρχάκο, τον καλλιτέχνη που πριν πέντε χρόνια κοσμούσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος, να επιπλήττει με τον αυστηρότερο τρόπο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το επιτελείο του.

ΥΓ.: Και όταν βλέπεις ότι βγαίνει ο Σταύρος Ξαρχάκος και σε εκθέτει με το βάρος του λόγου του, τότε καλό είναι να αποσύρεις το προεκλογικό βίντεο με το οποίο χρησιμοποιείς τους καλλιτέχνες και να ζητάς συγγνώμη αντί αστείων ανακοινώσεων ότι σε παρεξήγησαν οι "κομπάρσοι".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL