Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η πατριδοκαπηλία της Ν.Δ. και η βόμβα Μεϊμαράκη

ICON

Η δήλωση του Β. Μεϊμαράκη, ότι «η υποψηφιότητα Τσίπρα για το Νόμπελ Ειρήνης είναι τιμητική για τη χώρα», έχει προκαλέσει εκνευρισμό στην Πειραιώς. Και δικαίως. Γιατί δεν είναι μόνο ότι ο πρώην...

Η δήλωση του Β. Μεϊμαράκη, ότι «η υποψηφιότητα Τσίπρα για το Νόμπελ Ειρήνης είναι τιμητική για τη χώρα», έχει προκαλέσει εκνευρισμό στην Πειραιώς. Και δικαίως. Γιατί δεν είναι μόνο ότι ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. προβαίνει σε μια δήλωση πολιτικού πολιτισμού, την ώρα που το κόμμα του επιλέγει τη στρατηγική της πόλωσης. Είναι ότι η δήλωση αυτή στοχεύει κατευθείαν στη «σκληρή» γραμμή που έχει χαράξει η Ν.Δ. για τις Πρέσπες.

Υπάρχει κάτι ακόμα βαθύτερο σε αυτή την υπόθεση: Η επιλογή της Ν.Δ. και του Κ. Μητσοτάκη να ενδώσουν στην πατριδοκαπηλία, πάνω στο ζήτημα των Πρεσπών, συνδέεται άμεσα με το άνοιγμα του κόμματος σε ακροδεξιά ακροατήρια, καθώς και με την ενίσχυση των ακροδεξιών και των «σαμαρικών» εσωκομματικά. Την κάθετη αντίθεσή του με αυτή την κατάσταση εξέφρασε προφανώς ο Β. Μεϊμαράκης, σε συνέχεια της προηγούμενης δήλωσής του, «οι ακροδεξιοί δεν έχουν θέση στη Ν.Δ.».

Είναι γεγονός ότι ο Κ. Μητσοτάκης και το κόμμα του βρίσκονται σε κλοιό προστασίας από τα ισχυρά ΜΜΕ. Έτσι, οι ηχηρές διαφοροποιήσεις του Β. Μεϊμαράκη που -αν είχαν εκδηλωθεί σε άλλο πολιτικό χώρο- θα είχαν προκαλέσει επικοινωνιακό σεισμό, στην περίπτωση της Ν.Δ. απλώς υποβαθμίζονται μέχρις εξαφανίσεως. Όμως τα νεύρα των στελεχών της Ν.Δ., που βγήκαν στα κανάλια για να «διορθώσουν» ή να ανασκευάσουν τις δηλώσεις Μεϊμαράκη, είναι περισσότερο από προφανή.

Όλοι αυτοί πάντως απέφυγαν ευθείες αναφορές στον Β. Μεϊμαράκη και έκαναν ότι δεν είδαν το γάντι που πέταξε ο πρώην πρόεδρος στον νυν. Το καζάνι της Ν.Δ. δείχνει σημεία βρασμού και στο πρώτο στραβοπάτημα θα ανοίξουν στόματα. Κοντά είμαστε.

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Τι μάθαμε από την υπόθεση Δημάκη

Η υπόθεση του Βασίλη Δημάκη έληξε τελικά με την ικανοποίηση του αιτήματός του. Και η κατάληξη της υπόθεσης δείχνει ότι ο άνθρωπος αυτός, που διεκδίκησε το δικαίωμα να μορφωθεί και να αναδείξει τις δεξιότητές του, παρότι φυλακισμένος, ταλαιπωρήθηκε άδικα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο