Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γ. Μπαλάφας: Έχουμε άνοδο μιας φασίσουζας ακροδεξιάς και ενός φασισμού με γραβάτα (Video)

«Έχουμε την άνοδο μιας φασίζουσας ακροδεξιάς, ενός «μεταφασισμού» όπως λέει ο Έντσο Τραβέρσο, ενός φασισμού «με γραβάτα» τόνισε ο Γιάννης Μπαλάφας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Αθηνών, μιλώντας, σήμερα, στην ΕΡΤ1

Για την οικονομία

«Είμαστε υπέρ μιας υγιούς επιχειρηματικής δραστηριότητας και το έχουμε αποδείξει. Βέβαια, δεν είναι υγιής επιχειρηματικότητα η κρατικοδίαιτη, αυτή που τις δουλειές τις παίρνουν «οι κολλητοί». Επί χρόνιαυπήρχαν τομείς που δεν έγινε ούτε ένας κανονικός διαγωνισμός, καθώςστις παραμονές του διαγωνισμού μαζεύονταν και «έκλειναν» τη δουλειά. Το 2018 είχαμε 4 δισ. ευρώ άμεσες ξένες επενδύσεις. Θα μπορούσαν να είναι και περισσότερες αλλά δεν είναι και λίγες με δεδομένο ότι το 2018 ήταν χρονιά μνημονίου.

Οι Ευρωπαίοι και οι θεσμοί βλέπουν μια αξιόπιστη κυβέρνηση που υλοποιεί τις δεσμεύσεις της με επιτυχία και αυτός είναι ο λόγος πουκάνουν μόνο θετικές εκτιμήσεις. Συνεχίζουμε στην ίδια κατεύθυνση, με την έξοδο στις αγορές και με σειράμέτρων, όπως η ρύθμιση για τις 120 δόσεις για τις οφειλές στις τράπεζες,η αύξηση και κατάργηση του ηλικιακού ορίου στις συντάξεις χηρείας και η πρόωρη αποπληρωμή των δανείων από το ΔΝΤ.

Για την λεκτική επίθεση που δέχθηκαν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης και Αλέξανδρος Νικολαΐδης στην Κατερίνη.

«Έχουμε την άνοδο μιας φασίζουσας ακροδεξιάς, ενός «μεταφασισμού» όπως λέει ο Έντσο Τραβέρσο, ενός φασισμού «με γραβάτα». Στην Ευρώπηστο οικονομικό και πολιτικό επίπεδο, κυριαρχούν δυνάμεις που εφαρμόζουν  έναν άπληστο, ακραίο νεοφιλελευθερισμό, που επιβάλει στον κόσμο μια σκληρή λιτότητα και δημιουργεί κρίση αντιπροσώπευσης. Ο αδύναμος, ο μισθωτός, ο μικρομεσαίος,όλοι όσοι νιώθουν ότι δεν τους αντιπροσωπεύει το πολιτικό σύστημα και υποφέρουν οικονομικά, είναι εύκολο να στραφούν στην εύπεπτη ρητορική της φασίζουσας ακροδεξιάς που προσποιείται ότι είναι αντισυστημική και φιλολαϊκή.  Σε όλα αυτά πρέπει να είμαστε απολύτως ενάντιοι καιδεν νοείταινα υπάρχεικάποιος που υιοθετεί αυτή την ατζέντα. Πρωτίστως, πρέπει να αλλάξει το μείγμα της οικονομικής πολιτικής, να υπάρξει διεύρυνση της Δημοκρατίας, πολιτικές που λείπουν σήμερα από την Ευρώπη. Χρειαζόμαστε μια Ευρώπη δημοκρατική, κοινωνική που να νοιάζεται για τον πολίτη».

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Μετρό Θεσσαλονίκης: Αργότερα, δεν μας πειράζει...

Ύστερα από όλη αυτή τη φασαρία με το μετρό Θεσσαλονίκης, παρουσιάστηκε και μία έρευνα που δείχνει ότι το 51% των κατοίκων της πόλης είναι υπέρ της απόσπασης των αρχαίων και μόλις το 38% είναι υπέρ της παραμονής τους στον χώρο.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο