Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C20.9°C
2 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C19.5°C
2 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
15.5°C19.3°C
1 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.6°C
2 BF 51%
Επιτέλους μάθαμε από τον κ. Θεοδωρικάκο, ποιος ήταν ο «γκαιμπελισμός» της ΕΡΤ1 (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επιτέλους μάθαμε από τον κ. Θεοδωρικάκο, ποιος ήταν ο «γκαιμπελισμός» της ΕΡΤ1 (Video)

«Ο γκαιμπελισμός έγκειται στο ότι παίρνει ο δημοσιογράφος ακριβώς τις λέξεις και αντί να εξηγήσει την ερμηνεία που κάνει ο κ. Αθανασίου, το πηγαίνει τελείως διαφορετικά» είπε σχετικά.

Με λίγα λόγια μετά το περίφημο ότι στα καθήκοντα του υπουργού είναι η μίζα ακούσαμε σήμερα ότι στα καθήκοντα των δημοσιογράφων είναι η ορθή ερμηνεία των δηλώσεων των πολιτικών.

Οι δημοσιογράφοι δηλαδή είναι όχι μόνο «φωτεινοί παντογνώστες» αλλά οφείλουν να γνωρίζουν εκ των προτέρων τι ακριβώς εννοεί ο κάθε πολιτικός, νομικός, οικονομολόγος και πρέπει να τις ερμηνεύουν σωστά!

Επιπλέον φανταστείτε τι θα άκουγε ο δημοσιογράφος (και ορθώς) αν όντως ερμήνευε... τις δηλώσεις την ώρα που λέγονταν. Εδώ δεν τις ερμηνεύει και κατηγορείτε για "γκαιμπελισμό"!

Ευθύνη βέβαια... οι πολιτικοί να εξηγούν αυτό που λένε, αντί να κρύβουν όσα εννοούν δεν έχουν;

Το περίεργο όμως είναι ότι ενώ κατηγορεί για μοντάζ και γκαιμπελισμό την ΕΡΤ η Ν.Δ. την ίδια ώρα "διορθώνει" την δήλωση περί μίζας και ταυτόχρονα επιχειρηματολογεί υπέρ της ουσίας της νομικής αυτής θέσης.

«Να θεωρείται η μίζα στα καθήκοντα του υπουργού» ώστε να οδηγείται σε «παραγραφή» μέσω της Βουλής, αντί να δικάζεται όπως τα αδικήματα όλων των πολιτών από την Δικαιοσύνη. Το μονο που μπορεί να συμπεράνει κανείς είναι ότι η Ν.Δ. βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση.

Η συζήτηση συνεχίστηκε με επίθεση στην ΕΡΤ ενώ ο κ. Θεοδωρικάκος μίλησε για την "πλουραλιστική" ΕΡΤ που θέλει η Ν.Δ. που όμως  "να μην πληρώνουμε τόσο". Ενώ παραπάνω από μία φορά ανέφερε για "ένα δημόσιο κανάλι". Δηλώσεις σαν και αυτές μάλλον μεγαλύτερη ανησυχία δημιουργούν τους 2.500 εργαζόμενους της όσο και αν διαβεβαιώνουν για το αντίθετο.

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL