Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
Δεν αναλαμβάνουν ούτε την αυτονόητη πολιτική ευθύνη!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δεν αναλαμβάνουν ούτε την αυτονόητη πολιτική ευθύνη!

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΗΣΤΟΥ

ΠΟΙΕΣ ήταν οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης μετά την πρώτη πρόσκληση για κατάθεση στις ανακριτικές αρχές του πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου και πριν ακολουθήσει ο επόμενος, ο περιβόητος πλέον αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης;

ΤΟ ΣΛΟΓΚΑΝ σκευωρία, φαίνεται ότι έχει παλιώσει. Ο Λοβέρδος, καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου παρακαλώ, μίλησε, πριν η Δικαιοσύνη κρίνει τα στοιχεία σε συνδυασμό με την κατάθεσή του, για «δυσώδη πλεκτάνη» και συμπλήρωσε ότι «εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα μόνο για πολιτική αλητεία μιας συμμορίας κακοποιών οφείλουμε να μιλάμε».

Ο ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ φίλος του Άδωνις, παρότι παραδέχεται ότι υπάρχει σκάνδαλο, προανήγγειλε ειδικά δικαστήρια με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας (!!!) για όσους τόλμησαν να αμφισβητήσουν την εντιμότητά του. Θα δικαστούν FBI, υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, μάρτυρες κατηγορίας, εισαγγελείς και ανακριτές, καθώς και όλη η ελληνική κυβέρνηση. Γιατί; Διότι η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη τόλμησε να ερευνήσει ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης, που στοίχισε στο Ελληνικό Δημόσιο πάνω από 3 δισεκατομμύρια ευρώ!

ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ σκάνδαλο την περίοδο της βαθιάς χρεοκοπίας της χώρας, που οι περισσότεροι πολίτες βογκούσαν και κάποιοι άλλοι αυτοκτονούσαν από απελπισία. Σκάνδαλο στον τομέα Υγείας όπου κρίνονται ζωές.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ καμία σημασία για τους εμπλεκόμενους πολιτικούς αν όλα όσα κατέθεσαν οι μάρτυρες εδώ και στις ΗΠΑ διαστρώνονται και αποδεικνύονται εγγράφως από τις σκανδαλώδεις υπέρ της Novartis αποφάσεις των υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ καμία σημασία όταν σε έντυπό της η ίδια η πολυεθνική καυχιέται για την ικανότητά της να εκμεταλλεύεται τις διασυνδέσεις της. Να τι αναφέρεται σε σχετικό έντυπο του 2011: «Χρόνος ρεκόρ και μοναδική για το Gilenya τοπική έγκριση και τιμολόγηση. Πρώτη φορά που ένα προϊόν παίρνει την έγκριση τιμής εκτός της τυπικής διαδικασίας. Κανένα άλλο προϊόν δεν τιμολογείται από το 2011».

ΑΞΙΖΕΙ να σημειωθεί πως στο ίδιο έγγραφο η Novartis αναφέρεται και σε ένα αντιστάθμισμα αξίας... 262 εκατομμυρίων, που επιτεύχθηκε ύστερα από απόφαση της κυβέρνησης: «Επιτεύχθηκε να πειστεί η κυβέρνηση να αντισταθμίσει τα 262 εκατομμύρια ευρώ της έκπτωσης του 2011 με δημόσια χρέη και καλύτερες πληρωμές από το Δημόσιο».

ΔΕΝ ΕΧΕΙ καμία σημασία που μια από τις εταιρείες προβολής που διακινούσε με εικονικά τιμολόγια χρήματα της Novartis, του μοναδικού της πελάτη, ανήκε στον δημοσιογράφο του ΔΟΛ Νίκο Χασαπόπουλο, που συμπτωματικά είναι και κουμπάρος του Ανδρέα Λοβέρδου!

ΑΛΛΑ ακόμα και αν όλα αυτά μένει να αποδειχθούν στην ανάκριση και στο δικαστήριο, πώς μπορούν να σταθούν πολιτικά υπουργοί που μέσα στο υπουργείο την ευθύνη του οποίου είχαν, μια πολυεθνική, δωροδοκώντας τους υφισταμένους των υπουργών, παραβίαζε κάθε κανόνα έντιμου ανταγωνισμού, ισονομίας για την προστασία των δημοσίων εσόδων και της υγείας των πολιτών;

ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ, έχοντας αβάντες από τα περισσότερα ΜΜΕ πως το ερώτημα αυτό δεν θα τεθεί; Πιστεύουν πως κανείς δεν θα μάθει την ξεδιάντροπη παραδοχή του Βενιζέλου (πραγματικού ιδιοκτήτη του ΚΙΝ.ΑΛΛ.) πως η επόμενη κυβέρνηση, θα παραγράψει τις όποιες ποινικές ευθύνες αποδειχτούν; Πιστεύουν ότι όσα στη συνέχεια αποκαλυφθούν δεν θα αξιολογηθούν από τους πολίτες;

ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ να πουν οι ποιητές; Εμείς είμαστε οι κληρονόμοι αυτού του κράτους και οι νόμιμοι ιδιοκτήτες του. Σεβόμαστε τους νόμους όταν μας ευνοούν, αλλά δεν σηκώνουμε αντιρρήσεις, ούτε από τη δικαιοσύνη ούτε από κανέναν. Δεν είμαστε ίσοι. Εμείς είμαστε υπεράνω των νόμων. Πολύ σας ανεχτήκαμε τέσσερα χρόνια, αδειάστε μας τη γωνιά το ταχύτερο δυνατόν, όπως έχει πει η Φώφη!

ΕΙΝΑΙ φανερό πως έχουν χάσει την ψυχραιμία τους. Πως με αυτή τη συμπεριφορά θα δημιουργήσουν αισθήματα αγανάκτησης στην πλειονότητα της κοινής γνώμης. Ο κόσμος έχει αλλάξει, οι προστάτιδες δυνάμεις της παλαιάς μετεμφυλιακής Δεξιάς είναι, στη συγκεκριμένη περίπτωση της Novartis, απέναντι και αδιαφορούν για πολιτικά μεγέθη τύπου Λοβέρδου και Γεωργιάδη.

ΚΑΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ στην Ευρώπη, ανεξαρτήτως πολιτικής ταυτότητας, στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στη σημερινή ελληνική κυβέρνηση, τώρα που τα ρεύματα της Ακροδεξιάς απειλούν την ενότητά της Ένωσης. Η Ελλάδα δεν μπορεί να γυρίσει πίσω στην περίοδο των δοτών αφεντάδων. Θεμέλιος λίθος για την πρόοδο και την ευημερία της χώρας, η Δημοκρατία, η Ισότητα και η Αλληλεγγύη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL