Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.4°C20.1°C
4 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.5°C
3 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.0°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.9°C18.9°C
2 BF 45%
H αξιωματική αντιπολίτευση εστιάζει στην ατζέντα της "ανομίας", με το βλέμμα στους ακραιφνείς δεξιούς ψηφοφόρους / Η Ν.Δ. αναζητά αντίδοτο στο "Νοvartis - gate"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

H αξιωματική αντιπολίτευση εστιάζει στην ατζέντα της "ανομίας", με το βλέμμα στους ακραιφνείς δεξιούς ψηφοφόρους / Η Ν.Δ. αναζητά αντίδοτο στο "Νοvartis - gate"

Πολιτικό "αντίδοτο" στις εξελίξεις που συνδέονται με την υπόθεση Novartis αναζητά η Ν.Δ. Η ηγετική ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιδιώκει ήδη να στρέψει τη δημόσια συζήτηση στην ατζέντα της "ανομίας" αλλά και σε βασικές πτυχές του "γαλάζιου" αφηγήματος για την μεσαία τάξη προκειμένου, όπως εξηγούν επιτελικά στελέχη της Ν.Δ., "να μην εγκλωβιστούμε πολιτικά και επικοινωνιακά σε ένα ζήτημα που ακόμα είναι υπό διερεύνηση και αφορά μεμονωμένα στελέχη μας".

Αίσθηση άλλωστε προκαλεί το γεγονός ότι τα όργανα της Ν.Δ. δεν έχουν συνεδριάσει προκειμένου να διαμορφωθεί μια κεντρική και ενιαία γραμμή για την πολιτική διαχείριση της πολύκροτης υπόθεσης.

Απόψε η παρουσίαση των "γαλάζιων" ευρωβουλευτών

Σε αυτό το φόντο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να επενδύσει επικοινωνιακά στην αποψινή εκδήλωση για την παρουσίαση των υποψήφιων ευρωβουλευτών της Ν.Δ. στο κέντρο πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος. Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης -σύμφωνα με πληροφορίες της "Α"- αναμένεται να εκπέμψει "μήνυμα ενότητας της Ν.Δ.", επισημαίνοντας πως στην κάλπη της 26ης Μαΐου "θα αναμετρηθούν η αλήθεια με το ψέμα, η πρόοδος με την καθήλωση και ο εκσυγχρονισμός με την καθυστέρηση".

Παράλληλα, η αξιωματική αντιπολίτευση θα δώσει βαρύτητα στο γεγονός "ότι ο υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα Μάνφρεντ Βέμπερ θα ξεκινήσει την προεκλογική του καμπάνια πλάι στον Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς τη Μεγάλη Τρίτη αναμένεται να επισκεφθεί την Αθήνα".

Κλείνει το μάτι στη μεσαία τάξη αλλά και στον ΣΕΒ

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων περιοδειών του, θα αναδείξει τις "γαλάζιες" θέσεις "για τη μείωση της φορολογίας σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα", ώστε να "προσεγγίσει ένα τμήμα της μεσαίας τάξης που παρακολουθεί με ενδιαφέρον το εγχείρημα της Προοδευτικής Συμμαχίας". «Υπερφορολόγησαν τους πολίτες και γι’ αυτό σχεδιάζω να τους επιστρέψω μέρος αυτών που αχρείαστα τους πήρε το κράτος» επισήμανε ενδεικτικά πριν από λίγες ημέρες στο Reuters ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Ο Κ. Μητσοτάκης, ωστόσο, δεν παρέλειψε προχθές σε εκδήλωση να "κλείσει και το μάτι" στον Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων διατρανώνοντας την "αποφασιστικότητα της Ν.Δ. να αποφευχθούν πισωγυρίσματα στα εργασιακά ζητήματα που θα ανέκοπταν τη μείωση της ανεργίας και την αύξηση της απασχόλησης"...

Εμπόριο φόβου

Συν τοις άλλοις, η αξιωματική αντιπολίτευση σχεδιάζει να κλιμακώσει το "εμπόριο φόβου" χρησιμοποιώντας ως πάτημα -και μεγεθύνοντας- τα κρούσματα ανομίας που καταγράφονται. Η προσπάθεια του προέδρου της Ν .Δ. να καταπολεμήσει τη "χαλαρή ψήφο" προς μικρότερα ακροδεξιά μορφώματα στις 26 Μαΐου περιλαμβάνει υποσχέσεις όπως η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και η επαναφορά των φυλακών Τύπου Γ’. "Αμέσως θα γίνει διαχωρισμός ποινικών και τρομοκρατών και θα λειτουργήσουν φυλακές υψίστης ασφαλείας" επισήμανε προχθές ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στον απόηχο αυτών των θέσεων, ο πρόεδρος της Ν.Δ. αυτοπροσδιορίστηκε από το βήμα της εκδήλωσης του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών ως θιασώτης της "προοδευτικής φιλελεύθερης σκέψης που αξιολογεί την ελευθερία και τη μοναδικότητα του ανθρώπου ως το υπέρτερο πολιτικό αγαθό"...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL