Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Οι 45 "γαλάζιοι" τι θα πουν για τον Καιρίδη;

Του Πέτρου Κατσάκου Την αποπομπή του Νίκου Φίλη από τη θέση του υπουργού Παιδείας ζητούσαν τον Νοέμβριο του 2015, σαράντα πέντε βουλευτές της Ν.Δ. με αφορμή δηλώσεις του περί της γενοκτονίας των...

Την αποπομπή του Νίκου Φίλη από τη θέση του υπουργού Παιδείας ζητούσαν τον Νοέμβριο του 2015, σαράντα πέντε βουλευτές της Ν.Δ. με αφορμή δηλώσεις του περί της γενοκτονίας των Ποντίων. Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχαν σπεύσει να συνταχθούν τότε με τη συντονισμένη επίθεση διαφόρων Ποντιακών Σωματείων κατά του Νίκου Φίλη όταν ο τελευταίος είχε τοποθετηθεί κριτικά στο θέμα της "γενοκτονίας".

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είχαν μπει τότε μπροστάρηδες στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που κάποιοι ακραίοι και εθνικιστικοί κύκλοι είχαν οργανώσει στοχοποιώντας τον Νίκο Φίλη, το κεφάλι του οποίου ζητούσαν να τους παραδώσει ο πρωθυπουργός.

Σήμερα οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με το ίδιο θάρρος που έβαζαν πριν από μερικά χρόνια την υπογραφή τους για το κεφάλι του Φίλη, καλούνται να τοποθετηθούν και να απαντήσουν στο αίτημα των Ποντιακών Σωματείων να καρατομηθεί από το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματός τους ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων κ. Δημήτρης Καιρίδης.

Ο κ. Καιρίδης έρχεται σήμερα να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου με αφορμή ομιλία του που έγινε στις 5 Μαΐου 2018 με θέμα "Η Ελλάδα στον κόσμο - Μύθοι και αλήθειες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής Κύπρος Αιγαίο Μακεδονικό" στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Πολιτιστικής Εταιρείας, όπου είχε υποστηρίξει τα παρακάτω:

"Πάμε τώρα στον τρίτο μύθο. Ότι οι Έλληνες έχουν υπάρξει θύματα εθνοκαθάρσεων, γενοκτονιών έχουμε και έναν πολλαπλασιασμό των γενοκτονιών και μια γενοκτολογία και γενοκτολαγνεία που δεν είχαμε... Ξαφνικά εμφανίζεται η Ποντιακή Γενοκτονία στα τέλη της δεκαετίας του ’80 για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Αποφασίζει το ελληνικό πολιτικό σύστημα και η Βουλή των Ελλήνων να αναγάγει τα δραματικά και τραγικά γεγονότα των Ελλήνων Ποντίων στη Μαύρη Θάλασσα σε γενοκτονία".

Αυτές οι απόψεις του κ. Καιρίδη ήταν αρκετές για να προκαλέσει την οργή των Ποντιακών Σωματείων, που με συνοπτικές διαδικασίες -όπως και στην περίπτωση του Ν. Φίλη- τον δίκασαν, τον καταδίκασαν και τώρα ζητούν την παραδειγματική του τιμωρία από αυτούς τους ίδιους που πριν από τέσσερα χρόνια είχαν πάει μάρτυρες κατηγορίας στη "δίκη" του πρώην υπουργού Παιδείας.

Αναμένουμε λοιπόν με τεράστιο ενδιαφέρον τη θέση, τη στάση και την απάντηση των βουλευτών της Ν.Δ. και κυρίως των 45, -που υπέγραφαν για την καρατόμηση Φίλη- για τον "δικό τους" Δημήτρη Καιρίδη. Εν αναμονή λοιπόν.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Θέλουν Μνημόνια για να εφαρμόσουν το πρόγραμμά τους

Τις ημέρες αυτές, και εν όψει της συνόδου που θα πάρει τις αποφάσεις για το ταμείο ανάκαμψης, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία εκδηλώνουν από κοινού έντονη διπλωματική κινητικότητα προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η ενίσχυση στις χώρες του Νότου δεν θα συνοδεύεται από Μνημόνια και οικονομική επιτήρηση.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις