Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
16.2°C20.1°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C19.9°C
2 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.7°C21.0°C
4 BF 53%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.8°C
4 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
15.1°C15.7°C
2 BF 69%
Αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ / Έντονη δυσσαρέσκεια για τη συνάντηση Κουρουμπλή - Αμβρόσιου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ / Έντονη δυσσαρέσκεια για τη συνάντηση Κουρουμπλή - Αμβρόσιου

Έντονες αντιδράσεις και ενόχληση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η φωτογραφία του υποψηφίου ευρωβουλευτή Π. Κουρουμπλή με τον γνωστό για τις ακραίες θέσεις και τη μισαλλοδοξία που εκφράζει μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο.

Όπως ανέφερε στη δημοσίευσή του στα social media ο πρώην υπουργός, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Αχαΐα επισκέφθηκε το Αγάπης Μέλαθρον «O Άγιος Χαράλαμπος», το ίδρυμα αγάπης και προστασίας ηλικιωμένων στο Αίγιο, όπου τον υποδέχθηκε "ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος". Η φωτογραφία με τον μητροπολίτη που έχει απειλήσει ομοφυλόφιλους, έχει επιτεθεί στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό με χυδαίο τρόπο για το σύμφωνο συμβίωσης, τα θρησκευτικά, τη Συμφωνία των Πρεσπών και όχι μόνο, ενώ συναγελάζεται με στελέχη της Χρυσής Αυγής, την οποία έχει περιγράψει ως "γλυκιά ελπίδα", όπως ήταν φυσικό προκάλεσε δυσαρέσκεια.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης τηλεφώνησε στον Π. Κουρουμπλή προκειμένου να εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά του για τη συνάντηση και την ανάρτηση των φωτογραφιών του με τον Αμβρόσιο. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Π. Κουρουμπλής ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν προγραμματισμένη, αλλά τυχαία συνάντηση.

Δήλωση Κουρουμπλή

Στη συνέχεια, αφού "κατέβηκε" η επίμαχη φωτογραφία, με ανακοίνωσή του ο Π. Κουρουμπλής σημείωσε πωςορισμένοι προσπάθησαν να συσχετίσουν την εθιμοτυπική επίσκεψή του με τον μητροπολίτη Αμβρόσιο.

"Στη δημόσια πορεία μου μέχρι σήμερα έχω αγωνιστεί ενάντια σε κάθε είδους ρατσισμό και μίσος. Όμως στη δημοκρατία δεν χωρούν αποκλεισμοί. Γι' αυτό δέχτηκα να συναντήσω τον μητροπολίτη, παρότι έχω διαφωνήσει μαζί του για τις μισαλλόδοξες απόψεις που έχει κατά καιρούς εκφράσει" ανέφερε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Έντονες αντιδράσεις

"Με τον φιλοχρυσαυγίτη Αμβρόσιο, κήρυκα του μίσους, υβριστή του Τσίπρα και πρόσφατα καταδικασμένο για παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου είμαστε καθαρά και σταθερά απέναντι. Σέβομαι πολύ τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Τον Αμβρόσιο καθόλου", δήλωσε μέσω Twitter ο Δ. Παπαδημούλης, ενώ ακολούθησαν οι αντιδράσεις και άλλων συνυποψηφίων του στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

"Φιλικές επισκέψεις σε 'ηγετικούς' εκπροσώπους του πιο ακραίου συντηρητισμού δεν προσβάλλουν μόνο εκείνον που τις κάνει, ακυρώνοντας τους όποιους δημοκρατικούς του αγώνες στο απώτατο παρελθόν, αλλά πλήττει καίρια τη συλλογική μας προσπάθεια" σημείωσε ο Μ. Σπουρδαλάκης. Όπως τόνισε, "ο αγώνας μας, σήμερα και πάντα, βρίσκεται σταθερά απέναντι σε όσους εμπλέκονται σε τέτοιες πρωτοβουλίες", αφού η πρακτική τους αγνοεί όχι μόνο τη νομική καταδίκη αλλά και την έμπρακτη απέχθεια όλων των δημοκρατικών πολιτικών που αγωνίζονται για την διεύρυνση πολιτικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. "Αν είχε φιλότιμο, θα είχε παραιτηθεί" έγραψε στο Facebook ο Ν. Γραικός.

"Με τον κ. Αβρόσιο μας χωρίζει μια Χρυσή Αυγή χάος. Και τον ίδιο από εμάς λεωφόροι ευρωπαϊκού Διαφωτισμού, σοσιαλιστικού και κομμουνιστικού κινήματος για τα δικαιώματα, αλλά μεγάλα κινήματα, αριστερά και μη, για τα δικαιώματα όλων ανεξαιρέτως των ανθρώπων" ανέφερε με ανάρτησή της στα social media η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Σ. Αναγνωστοπούλου.

Ιδιαίτερα καυστική ήταν η ανάρτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Α. Καββαδία: "Όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός, λίγες μόλις μέρες πριν, ζήτησε ξεκάθαρα 'να ξαναγυρίσει η Χρυσή Αυγή εκεί που της αξίζει, στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας', όταν δίνουμε μάχες -εντός και εκτός συνόρων- ενάντια στη ρητορική μίσους, όταν έχουμε, από χρόνια, ταχθεί στο πλευρό των 'αόρατων' συνανθρώπων μας, δεν μπορείς να φωτογραφίζεσαι στο πλευρό του ρατσιστή, χουντικού, δηλωμένου χρυσαυγίτη Αμβρόσιου, αμαυρώνοντας τη συλλογική προσπάθεια. Τουλάχιστον, όχι στο όνομά μας...".

Σ. ΡΑΠΑΝΑΚΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL