Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Φιλελεύθεροι για γέλια και για κλάματα

Του Πέτρου Κατσάκου Είναι, βλέπεις, που το "μέτωπο της λογικής" ξέχασε τις εποχές που μια σκηνοθετική μαντινάδα στον πρωθυπουργό της χώρας εξαργυρωνόταν σε παχυλές επιχορηγήσεις και σήμερα ουρλιάζει...

Είναι, βλέπεις, που το "μέτωπο της λογικής" ξέχασε τις εποχές που μια σκηνοθετική μαντινάδα στον πρωθυπουργό της χώρας εξαργυρωνόταν σε παχυλές επιχορηγήσεις και σήμερα ουρλιάζει ότι με εντολή του Νίκου Παππά πήρε 630.000 ευρώ επιδότηση ο Γαβράς για να κάνει ταινία με θέμα τη διαπραγμάτευση του Γιάνη Βαρουφάκη.

Είναι, βλέπεις, τέτοιο το μένος και το μίσος τους για την κυβέρνηση αυτή ώστε βλέπουν παντού φαντάσματα με τη μορφή ημετέρων και φυσικά ανακαλύπτουν στο κάθε τι την απαραίτητα για το αφήγημά τους "καθεστωτική προπαγάνδα".

Είναι, βλέπεις, που ο φιλελευθερισμός τους φτάνει μέχρι το «σαν ήλιος βγήκες φωτεινός / στς Αμερικής τ' αλώνι / κι έλαμψες και ήρθες νικητής / και σ' αγαπάμε όλοι» ώστε αρνούνται να δουν πέρα από τη μύτη τους, εκεί που λέει ξεκάθαρα πως ο νεοσύστατος οργανισμός ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας) επιβραβεύει με 35% tax rebate όλες ανεξαιρέτως τις μεγάλες παραγωγές που ξοδεύουν τουλάχιστον 100.000 ευρώ στην Ελλάδα για να γυρίσουν ταινίες, σήριαλ, βίντεο κλιπ, ντοκιμαντέρ κ.λπ.

Είναι, βλέπεις, που οι αγκυλώσεις και η ανοησία τους δεν τους επιτρέπουν να παραδεχτούν πως η συγκεκριμένη διαδικασία είναι αυτόματη και αδιάβλητη και προβλέπει πως όποιος συμπληρώσει την ηλεκτρονική φόρμα και προσκομίσει παραστατικά που αποδεικνύουν ότι πλήρωσε πάνω από 100 χιλιάδες ευρώ εντός ελληνικής επικράτειας, δικαιούται γενναία επιστροφή φόρου, που έχει σκοπό να μετατρέψει την Ελλάδα σε ελκυστικό προορισμό για ξένες παραγωγές, οι οποίες με τη σειρά τους θα διαφημίσουν τη χώρα μας έμμεσα και θα δώσουν δουλειά σε Έλληνες κινηματογραφιστές και ηθοποιούς.

Είναι, βλέπεις, που το όνομα Κώστας Γαβράς χρόνια τώρα τους κάθεται στον λαιμό και αρνούνται να υπολογίσουν πως για να παίρνει 630.000 επιστροφή φόρου σημαίνει ότι οι παραγωγοί της ταινίας του επένδυσαν πάνω από 1.800.000 ευρώ για την εντός Ελλάδος παραγωγή.

Είναι, βλέπεις, τόσο γκεμπελιστές που στα δήθεν αποκαλυπτικά ρεπορτάζ τους και στα πύρινα άρθρα τους έκαναν πως δεν ξέρουν τίποτα για το σενάριο της ταινίας, που μόνο κολακευτικό δεν είναι για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση και άρα μόνο προπαγάνδα δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Είναι, βλέπεις, τόσο λίγοι που προσπαθούν να γεμίσουν το κενό τους με ψέματα και μαντινάδες.

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Εξωτερική πολιτική και πατριδοκαπηλία

Η προηγούμενη κυβέρνηση διαχειρίστηκε τα ελληνοτουρκικά θέματα προσπαθώντας συστηματικά να τα μετατρέπει σε ευρωτουρικικά, δηλαδή σε διαφορές ανάμεσα στην Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η τωρινή κυβέρνηση δεν φαίνεται να τα έχει καταφέρει τόσο καλά στον τομέα αυτόν.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις