Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
17.6°C21.2°C
1 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.3°C18.5°C
1 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
1 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 76%
Απειλεί τους μάρτυρες για τη Νovartis, ο κ. Γεωργιάδης (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απειλεί τους μάρτυρες για τη Νovartis, ο κ. Γεωργιάδης (Video)

Εξακολουθεί να μην δηλώνει «αθώος» για την υπόθεση αυτή και καταφεύγει σε λεκτικές επιθέσεις και απειλές κατά των μαρτύρων, ενώ τα βασικά επιχειρήματα της Ν.Δ. και του κ. Γεωργιάδη είναι: δεν βρήκαν χρήματα, η κατάτμηση της δικογραφίας και ότι οι μάρτυρες είναι ψευδομάρτυρες.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μάλιστα σε τηλεφωνική παρέμβασή του στο Open υποστήριξε:

«Οι μάρτυρες είναι ψευδομάρτυρες" διότι σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη "κρίθηκαν" έτσι επειδή για τους άλλους η υπόθεση μπήκε στο αρχείο. Συνδέει έτι τις υποθέσεις που η Δικαιοσύνη εξετάζει χωριστά.

Στη συνέχεια εξηγεί αναλυτικά την «διαδικασία» που θα ακολουθήσει η Ν.Δ. αν γίνει κυβέρνηση θέτοντας στο στόχαστρό τους μάρτυρες και απειλώντας τους ότι θα τους εγκαλέσουν για ψευδομαρτυρία.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Όταν γίνουν εθνικές εκλογές, 20, 13 Οκτωβρίου, ο ελληνικός λαός θα μετρήσει στην ψήφο του και αυτή την σκευωρία. Αν μας δώσει την πλειοψηφία ένα από τα πράγματα που θα κάνουμε θα είναι η εξεταστική επιτροπή στην Βουλή για αυτή την σκευωρία" συνέχισε θέτοντας στο στόχαστρο τους μάρτυρες απειλώντας ρεβανσιστικά θεούς και δαίμονες από χθες με συνεχόμενες εμφανίσεις του, στα κανάλια.

"Η πλειοψηφία τότε θα καλέσει τους δύο μάρτυρες θα άρει την προστασία τους με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα διαθέτουμε και θα κάνουμε μία ερώτηση «ποιος σε έβαλε να πεις αυτά τα ψέματα» ανέφερε.

"Θα τους βρούμε αυτούς που το έστησαν και θα πάνε στο ειδικό δικαστήριο αν είναι πρώην υπουργοί"

Ειδικό δικαστήριο για πρώην υπουργούς που "έστησαν την σκευωρία της Novartis με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας προανήγγειλε o αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον News24.7.

Συγκεκριμένα, ανέφερε τα εξής: "Για τους 4 πολιτικούς, για τους οποίους οι υποθέσεις πήγαν στο αρχείο, υπάρχουν αποδεδειγμένα ψευδομάρτυρες. Στην εξεταστική επιτροπή θα φύγει η κουκούλα από πάνω τους και θα αναγκαστούν να πουν ποιος τους έβαλε να πουν ψέματα και γιατί τα είπαν. Οι μόνοι που έχουν πολιτικό συμφέρον είναι οι πολιτικοί μας αντίπαλοι. Η ωφέλεια θα ήταν για τον ΣΥΡΙΖΑ αν η σκευωρία δεν κατέληγε σε φιάσκο. Θα τους βρούμε αυτούς που το έστησαν και θα πάνε στο ειδικό δικαστήριο αν είναι πρώην υπουργοί. Το αδίκημα είναι εσχάτη προδοσία που προβλέπει ισόβια κάθειρξη. Αν είναι άλλα πρόσωπα θα πάνε στην τακτική δικαιοσύνη. Βάζω το χέρι μου στη φωτιά για τον Ανδρέα Λοβέρδο που ήταν ένα εξαιρετικός υπουργός Υγείας που με τη δημιουργία του ΕΟΠΠΥ και το συνολικό έργο του μας γλίτωσε από μισό ΕΝΦΙΑ το χρόνο. Βάζω το χέρι μου στη φωτιά ότι η Νοβάρτις δεν έδωσε λεφτά σε κανέναν από τους δέκα τους οποίους σπίλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ".

Πάγια τακτική του κ. Γεωργιάδη οι απειλές που έχουν κατα καιρούς εκτοξευθεί και κατά των Εισαγγελέων που ερευνούν την υπόθεση και κατά των μαρτύρων, ωστόσο οι Ενώσεις Δικαστών δεν βρίσκουν σκόπιμο να καταγγείλουν αυτές τις σοβαρές παρεμβάσεις και την προσπάθεια κατατρομοκράτησης των λειτουργών της Δικαιοσύνης και των μαρτύρων.

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL