Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.1°C18.0°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.8°C14.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
11.0°C15.5°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.9°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 76%
Αυτό που πρέπει να κάνουμε
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αυτό που πρέπει να κάνουμε

διαδηλώνουν στις ευρωπαϊκές πόλεις ζητώντας να εκλείψει το μίσος από τις κοινωνίες, όταν ολόκληρα πολιτικά ρεύματα στρέφονται προς τα αριστερά και αναζητούν αιχμές σύγκρουσης με τον νεοφιλελευθερισμό, τότε τα πράγματα είναι αισιόδοξα.

Οι κοινωνικές δυνάμεις είναι εδώ, οι αξίες είναι εδώ. Τι πρέπει να κάνουμε τώρα; Να συγκεντρώσουμε αυτές τις δυνάμεις σε ένα προοδευτικό σχέδιο και να διεκδικήσουμε τη δημοκρατική πλειοψηφία. Με το βλέμμα στο μέλλον, με καθαρές και υλοποιήσιμες προτάσεις, αφήνοντας στην άκρη τις διαφορές και χωρίς να ζητάμε να προσκυνήσει ο ένας το πρόγραμμα και την ιστορία του άλλου.

Η Προοδευτική Συμμαχία έδωσε χθες το σήμα εκκίνησης με τη μεγάλη πανελλαδική της συνάντηση στο Γαλάτσι. Ο δρόμος που επέλεξαν η Αριστερά και τα προοδευτικά ρεύματα δεν θα είναι εύκολος. Έχουν απέναντί τους ένα πολιτικοοικονομικό κατεστημένο που κινείται αδίστακτα και ένα μιντιακό σύστημα που παίζει βρόμικα. Αλλά κανένας αγώνας δεν είναι εύκολος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι προοδευτικές δυνάμεις έχουν τώρα καθήκον να ισχυροποιήσουν τους δεσμούς τους με μια κοινωνία κουρασμένη από οκτώ χρόνια σκληρής λιτότητας. Να διαμορφώσουν το σχέδιο για την υπεράσπιση της εργασίας, την αλληλεγγύη, τη δημοκρατία. Για την Ελλάδα των πολλών και την Ευρώπη των λαών. Αλλά, πριν απ' αυτά, να πείσουν ότι αποτελούν ένα εναλλακτικό υπόδειγμα απέναντι στη βαθιά κρίση του παλιού πολιτικού κατεστημένου.

Όχι, δεν είναι εύκολο. Αλλά είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε. Και σίγουρα αξίζει τον κόπο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL