Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.5°C19.6°C
3 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.6°C20.9°C
3 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.0°C23.7°C
4 BF 42%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.8°C20.4°C
4 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.1°C
2 BF 59%
Φυλακές: Τι δείχνουν και τι κρύβουν οι διαρροές των βίντεο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φυλακές: Τι δείχνουν και τι κρύβουν οι διαρροές των βίντεο

 Το δίκτυο αυτό εμπλέκεται σε δολοφονίες και δολοφονικές απόπειρες μέσα και έξω από τις φυλακές, επιθέσεις σε κέντρα διασκέδασης, συμβόλαια θανάτου και κάθε είδους εγκληματική δραστηριότητα. Η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται και την προηγούμενη εβδομάδα συνελήφθησαν δύο δικηγόροι, ενώ, όσο ανοίγουν στόματα, είναι πιθανόν να αποκαλυφθεί η εμπλοκή και άλλων προσώπων.

Κάθε φορά που η Δικαιοσύνη ακουμπά ένα κύκλωμα τέτοιου είδους, κάτι συμβαίνει. Ο Γιώργος Κουβελάκης, υπουργός Δικαιοσύνης στην τελευταία κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου, θα έχει, ίσως, πολλά να πει πάνω σε αυτό το θέμα. Αυτό που συνέβη τώρα ήταν η διαρροή στην ιστοσελίδα του «Βήματος» ενός ανατριχιαστικού βίντεο, στο οποίο καταγράφεται μια δολοφονία μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Το βίντεο αυτό συνιστά ανακριτικό υλικό από τη διερεύνηση της υπόθεσης και η διαρροή του μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί. Είχε προηγηθεί ένα άλλο βίντεο, που εμφανίστηκε στην ιστοσελίδα in.gr (του ίδιου εκδοτικού ομίλου, όλως τυχαίως...), και στο οποίο βαρυποινίτες εμφανίζονταν να καλοπερνάνε σκανδαλωδώς.

Δεν θέλει και πολύ μυαλό για του που πάει το πράγμα με αυτές τις διαρροές. Την ώρα που η Δικαιοσύνη εμφανίζεται αποφασισμένη να βάλει χέρι στα κυκλώματα των φυλακών, αίφνης με τα βίντεο αυτά επιχειρείται αλλαγή της συζήτησης στη δημόσια σφαίρα. Έτσι ώστε η κυβέρνηση, που για πρώτη φορά μετά από πάρα πολύ καιρό δείχνει την πολιτική βούληση να εξυγιάνει τέτοιου είδους καταστάσεις, να εμφανιστεί ως υπόλογη για την «τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές της χώρας».

Τα ΜΜΕ της αντιπολίτευσης πρωτοστατούν στην προσπάθεια να εμπλακεί η όλη υπόθεση στο πεδίο της τρέχουσας πολιτικής αντιπαράθεσης, ενώ προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι όλο αυτό τον καιρό, συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των σωφρονιστικών υπαλλήλων, αντί να στηρίξουν αποφασιστικά την εξυγίανση αυτή, επιδίδονται σε επιθέσεις εναντίον της κυβέρνησης, μιλώντας για «απώλεια ελέγχου» και για «συνθήκες Βενεζουέλας».

Η σύγκρουση με τα κυκλώματα αυτά είναι μια εξαιρετικά σύνθετη και δύσκολη υπόθεση, ειδικά όταν τείνει να ακουμπήσει ανθρώπους «υπεράνω υποψίας». Γι' αυτό η κοινωνία πρέπει να έχει τα μάτια της ανοιχτά και να καταλαβαίνει τι ακριβώς συμβαίνει πίσω από τέτοιου είδους εκστρατείες αποπροσανατολισμού. Και, ανεξάρτητα από οποιουδήποτε είδους άλλες αντιπαραθέσεις, να στηρίξει τη Δικαιοσύνη και την κυβέρνηση ώστε να διαλευκανθεί πλήρως αυτή η σκοτεινή υπόθεση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL