Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Άμοιρη Βερόνα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Άμοιρη Βερόνα

Της Κάκης Μπαλή

Την προηγούμενη Κυριακή, η μισή Βερόνα γέμισε με γαλάζια και ροζ μπαλόνια -για τα αγοράκια και τα κοριτσάκια αντίστοιχα- στα χέρια αυτών που συμμετείχαν στην “πορεία για την οικογένεια”. Με μια τέτοια πορεία κλείνει κάθε χρόνο το συνέδριο των φονταμενταλιστών ενάντια στην έκτρωση, ενάντια στους γάμους ομοφυλοφίλων, ενάντια στη σεξουαλική αγωγή στα σχολεία, ενάντια στο δικαίωμα στην προσωπική επιλογή.

Ένα συνέδριο της παγκόσμιας συντήρησης που το ξεκίνησαν αμερικανικές ευαγγελικές οργανώσεις -από αυτούς τους πάστορες που βγαίνουν στην καλωδιακή τηλεόραση και κάνουν κηρύγματα που θυμίζουν Ιερά Εξέταση- και κατάφεραν να το εξάγουν και στη Δυτική Ευρώπη, στη χώρα της Αναγέννησης. Πρώτα είχαν δοκιμάσει το ευρωπαϊκό έδαφος το 2017 -που αλλού;- στην Ουγγαρία του Όρμπαν, τώρα διαδήλωσαν τις απόψεις τους στην Ιταλία του Σαλβίνι.

Και δεν ήταν τυχαίο ότι επέλεξαν να το κάνουν έξι μήνες νωρίτερα από το κανονικό, σε μια βολική στιγμή, δύο μήνες πριν από τις ευρωεκλογές. Φρόντισαν, μάλιστα, να καλέσουν ως επίτιμους ομιλητές δύο ευρωβουλευτές από το Εθνικό Μέτωπο της Λεπέν και τη Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι, ενώ βεβαίως δεν έλειψε από τη σύναξη και ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, το κόμμα του οποίου ήδη κατέθεσε νομοσχέδιο που δυσκολεύει το διαζύγιο.

Το Παγκόσμιο Συνέδριο για την Οικογένεια επιμένει ότι η θέση της γυναίκας είναι στην κουζίνα - και βασική αποστολή της να γεννάει και να μεγαλώνει παιδιά. Με τη σωστή εθνικότητα. Δεν είναι τυχαίο ότι μετά τη διεξαγωγή του συνεδρίου στην Ουγγαρία, ο Όρμπαν πέρασε νόμο που επιδοτεί τη γέννηση των μικρών Ουγγαρέζων. Επίσης το συνέδριο κηρύσσει τον “πόλεμο” σε όσους αμφισβητούν την... αγία οικογένεια, σε όσους “φιλελευθεροποιούν” τη νομοθεσία και κάνουν “πλύση εγκεφάλου στις κόρες και τους γιους μας”. Κι αυτοί στάθηκαν απέναντί του προχθές στη Βερόνα.

Για πρώτη φορά πολλές οργανώσεις ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Ιταλίδων φεμινιστριών και δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν ενάντια στη “μαύρη διεθνή” του συνεδρίου με τα δικά τους πολύχρωμα μπαλόνια και κεντρικό σύνθημα “Ζούμε στον 21ο αιώνα και όχι στον Μεσαίωνα”. Κάτι που δεν είναι πλέον αυτονόητο...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL