Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Για ποιον δουλεύει η Ν.Δ.;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Για ποιον δουλεύει η Ν.Δ.;

Ο ένας αρθρογράφος τού περιγράφει από την εφημερίδα του Μαρινάκη γιατί δεν θα ξεπεράσει το 30% στις ευρωεκλογές και ότι θα μοιραστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ γύρω στο 50%.

Ο έτερος δημοσιογράφος τού εξηγεί χθες από παραδοσιακό συντηρητικό έντυπο ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει φτιάξει καλύτερο ψηφοδέλτιο, το οποίο συσπειρώνει τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, σε αντίθεση με το δικό του ψηφοδέλτιο, που δεν έχει ούτε ένα προβεβλημένο καραμανλικό, και του υποδεικνύει ως μόνη (ίσως και έσχατη) λύση να κατέβει ο ίδιος ως επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου - η Ευρωβουλή μπορεί να είναι και ένα καλό προσωπικό καταφύγιο αν το αποτέλεσμα του Μαΐου δεν είναι ικανοποιητικό και, ο μη γένοιτο, κινηθούν οι διαδικασίες αλλαγής αρχηγού στο κόμμα.

Ο τρίτος δημοσκόπος τού αναλύει ότι το κριτήριο ψήφου στις ευρωεκλογές είναι η οικονομία (ποσοστό 50%) και ότι για να ανατραπεί η κυβέρνηση θα ψηφίσει μόλις το 18% - άρα τα "φύγετε" και η συσπείρωση γύρω από το αίτημα "να φάμε τον Τσίπρα" είναι απλώς όνειρα ανοιξιάτικης και θερινής νυκτός.

Το ερώτημα είναι αν ο πρόεδρος της Ν.Δ. μπορεί να λάβει αυτά τα μηνύματα. Διότι αυτή την ώρα είναι μπλεγμένος μέσα στην καμαρίλα και τους διαγκωνισμούς των στελεχών που τον περιβάλλουν. "Τρώνε" τη Σπυράκη σήμερα από την Α' Θεσσαλονίκης διότι δεν θα εκλεγόταν τον... Οκτώβριο! Και γιατί δεν ήθελαν να την κάνουν υπουργό, όπως ήταν η αρχική συμφωνία που είχε κάνει με τον Κ. Μητσοτάκη...

Αλλά η Ν.Δ., με όρους παραγωγής πολιτικής για την επόμενη ημέρα της χώρας, απλώς δεν υπάρχει. Η Ν.Δ. κινείται με μόνο όραμα την επιστροφή της στην εξουσία, λες και η καήλα του πολίτη είναι να τον κυβερνά ο Άδωνις.

Δεν μιλάμε για τις μεγάλες πολιτικές επιλογές όπως στο "Μακεδονικό", όπου υποτίθεται ότι έκανε δεξιά στροφή για να μην διασπαστεί από δεξιά το κόμμα και τελικά αναγεννήθηκαν τρία κόμματα στα δεξιά της Ν.Δ.!

Αλλά εδώ μια λίστα με τα έργα που θα κάνει κατάρτισε για να το παρουσιάσει ως πρόγραμμα υποδομών και διαπιστώθηκε ότι εξαγγέλλει δρόμο που τον κάνει ήδη η Δούρου! Οπότε τώρα θα σταματήσει το εργοτάξιο για να περιμένει να γίνει κυβέρνηση η Ν.Δ. και να κάνει νέα μελέτη και νέα κατασκευή. Αποτέλεσμα: ο δρόμος δεν γίνεται.

Το ίδιο και για τα υδατοδρόμια που είναι μια επένδυση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Η Ν.Δ. το 2013 ψήφισε νόμο που επί 5 χρόνια δεν παρήγαγε ούτε μία άδεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ το 2018 ψήφισε νόμο που έφερε ήδη τις 3 πρώτες αδειοδοτήσεις και προκάλεσε το ενδιαφέρον ομογενών επιχειρηματιών. Και η Ν.Δ. έρχεται στο πρόγραμμά της και εξαγγέλλει "επικαιροποίηση του νομοθετικού πλαισίου προκειμένου να αναθεωρηθούν γραφειοκρατικές και αναποτελεσματικές διατάξεις που εμποδίζουν την ανάπτυξή τους". Δηλαδή νέες καθυστερήσεις και χαμένος χρόνος.

Μήπως η Ν.Δ. (εκτός από τον Μαρινάκη και τον Αλαφούζο) δουλεύει για τους ακτοπλόους εφοπλιστές και την αεροπορική εταιρεία;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL