Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Η πολιτική τοξικότητα και τα πραγματικά διλήμματα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η πολιτική τοξικότητα και τα πραγματικά διλήμματα

Αν κάτι αναδείχτηκε καθαρά στον φετινό εορτασμό της 25ης Μαρτίου, είναι ο τρόπος με τον οποίο η Νέα Δημοκρατία σκοπεύει να διεξαγάγει τον πολιτικό της αγώνα μέχρι τις εκλογές. Συστηματικός καταιγισμός από fake news με οργανωμένη και συστηματική αναπαραγωγή τους από όλο το μιντιακό δυναμικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επιθέσεις εναντίον ανύπαρκτων θέσεων και παραποιημένων δηλώσεων κυβερνητικών στελεχών προκειμένου να δημιουργούνται εντυπώσεις. Επικίνδυνο παιχνίδι με τα εθνικά θέματα και μια πρωτοφανής προσπάθεια να αμφισβητηθεί ο πατριωτισμός της Αριστεράς.

Και, το χειρότερο από όλα, ένας απροκάλυπτος επιχειρησιακός συντονισμός με τις οργανωμένες δυνάμεις του φασισμού και της ακροδεξιάς, προκειμένου να προωθηθεί αποτελεσματικότερα η ατζέντα της εθνοκαπηλίας. Πράγματα αδιανόητα για μια δημοκρατική ευρωπαϊκή χώρα, που δεν δείχνουν τίποτα παραπάνω από την αγωνία του παλιού πολιτικού κατεστημένου να ανακτήσει την κυβερνητική εξουσία.

Όσοι πίστεψαν ότι η έξοδος από τα Μνημόνια θα σήμαινε την αυτόματο επάνοδο της πολιτικής αντιπαράθεσης σε κανονικά πλαίσια θα πρέπει να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους. Το παλιό πολιτικό σύστημα θα επιστρατεύσει τώρα όλη του την τοξικότητα, γιατί η μάχη που έχει να δώσει είναι η πιο κρίσιμη για την επιβίωση και την πολιτική του ανάκαμψη.

Η Αριστερά πρέπει να αντιδράσει ψύχραιμα και αποφασιστικά. Από τη μια μεριά, υπερασπιζόμενη τον ορθό λόγο και ξεσκεπάζοντας την άθλια πρακτική και την πολιτική χρεοκοπία της Ν.Δ. και των δορυφόρων της. Και από την άλλη, προβάλλοντας τα πραγματικά πολιτικά διλήμματα: Ανάπτυξη με στήριξη της εργασίας και του κοινωνικού κράτους; Ή κοινωνική οπισθοδρόμηση προς χάριν των ολιγαρχιών και της διαπλοκής; Αυτό είναι το κρίσιμο για το μέλλον της χώρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL