Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Π. Κόκκαλης: Είμαι με την συνεργασια και όχι με τους τσαμπουκάδες

Απολογισμός από τον Π. Κόκκαλη για τη θητεία του στον Δήμο Πειραιά - Ο Πειραιάς, παράδειγμα αλληλεγγύης στην προσφυγική κρίση, υποστήριξε ο πρώην εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος

Με αιχμές κυρίως κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη και της επιλογής της παράταξης "Πειραιάς Νικητής" να θέσει ως πολιτικό αντίπαλο τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Πέτρος Κόκκαλης πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου για τον απολογισμό της πενταετούς θητείας του στη δημοτική αρχή του Πειραιά.

Παράδειγμα αλληλεγγύης στην προσφυγική κρίση ο Πειραιάς

Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για την τοπική οικονομική ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα και την κλιματική αλλαγή εστίασε, μεταξύ άλλων, στα περιβαλλοντικά πρότζεκτ που διαχειρίστηκε, στην αποτελεσματική απορροφητικότητα των ΕΣΠΑ, τη στρατηγική της γαλάζιας ανάπτυξης, τη στήριξη της επιχειρηματικής καινοτομίας καθώς και τη διαχείριση του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος στον Πειραιά. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στον Πειραιά ως παράδειγμα αλληλεγγύης στα χρόνια της προσφυγικής κρίσης, ενώ εξήρε τη στάση της Περιφέρειας Αττικής υποστηρίζοντας πως στάθηκε απλόχερα στον Δήμο Πειραιά για να γίνουν έργα.

"Πρεσβεύω τη συνεργασία και όχι τον τσαμπουκά"

Με ενδιαφέρον αναμενόταν η τοποθέτηση του Π. Κόκκαλη μετά την αποπομπή του από τον συνδυασμό του Γ. Μώραλη ."Έλεγαν ότι ήταν η παράταξη ήταν υπερκομματική, αλλά αποφάσισαν να βάλουν απέναντι τον ΣΥΡΙΖΑ" σχολίασε χαρακτηριστικά, ενώ υπογράμμισε ότι δεν βλέπει ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε κανέναν άλλον ως εχθρό. "Εγώ πρεσβεύω τη συνεργασία και τον διάλογο. Όχι τον τσαμπουκά, την απολυταρχία και το σκεπτικό ‘αποφασίζω και διατάζω’", σημείωσε, κάνοντας λόγο για έλλειψη συλλογικότητας.

"Όσο ήμουν εγώ στον συνδυασμό δεν είχαμε πολιτική ταυτότητα. Ο συνδυασμός ήταν υπερκομματικός. Μέχρι πριν από μία εβδομάδα, που ο κ. Μώραλης είπε ότι εχθρός μας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν με εκφράζει αυτή η πολιτική, ούτε η νέα πολιτική του Ολυμπιακού και του προέδρου του. Κι όλη αυτή η λογική του κ. Μαρινάκη με τα δημοσιεύματα και τον πόλεμο" ανέφερε ο Π. Κόκκαλης. Ευχαρίστησε ωστόσο για την συνεργασία τον Γ. Μώραλη.

Κοντός ψαλμός αλληλούια

Υπογράμμισε ακόμη ότι δεν αισθάνεται ανεπιθύμητος στον Πειραιά. Απαντώντας σε ερώτηση για το κατά πόσο κατά την άποψή του η συγκεκριμένη δημοτική παράταξη αντιλαμβάνεται ως αντίπαλο, εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ, και τη Χρυσή Αυγή, δεν θέλησε να σχολιάσει, αρκούμενος μόνο να πει ότι «στους ανθρώπους που συνεργάζονται δεν χωρούν φασίστες». "Κοντός ψαλμός αλληλούια" ήταν η απάντηση του για το εάν θα συμμετέχει στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, αποφεύγοντας να απαντήσει ευθέως.

Ο Μαρινάκης δεν ερχόταν στα δημοτικά συμβούλια

Αναφερόμενος στη συμμετοχή του Βαγγέλη Μαρινάκη στη δημοτική αρχή, ο Π. Κόκκαλης άφησε σαφείς αιχμές, υποστηρίζοντας ότι "σπάνια ερχόταν στα δημοτικά συμβούλια". "Ήρθε μια φορά και τσακώθηκε. Ωραίοι οι φοίνικες, αλλά ο κ. Μαρινάκης δεν είχε σχέση με τον δήμο" είπε, τονίζοντας ότι η μοναδική τους συνεργασία ήταν μετά από αίτημά του να παρασκευάζεται στις κουζίνες του Ολυμπιακού το φαγητό για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνταν στις εγκαταστάσεις του λιμανιού στην κορύφωση της προσφυγικής κρίσης. Ο Π. Κόκκαλης σχολίασε ακόμη τη νέα λογική του Ολυμπιακού."Ήμουν δεκαπέντε χρόνια στον Ολυμπιακό και δεν είχαμε πολιτικό αντίπαλο. Οι αντίπαλοί μας δεν ήταν ποτέ οι κυβερνήσεις. Τα προβλήματα ήταν πάντα θεσμικά" είπε και κατέληξε ότι "η νέα λογική του Ολυμπιακού δεν με εκφράζει".

Σ. ΡΑΠΑΝΑΚΗΣ

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Δεκαπέντε μέρες

Μένουν ακριβώς δεκαπέντε μέρες για να μιλήσουμε στον κόσμο. Για να παρουσιάσουμε τον απολογισμό μας, ένα έργο που υλοποιήθηκε μέσα σε κλίμα σκληρής διαπραγμάτευσης, συγκρούσεων και ασφυκτικών περιορισμών και στη συνέχεια σχεδιάστηκε με κριτήριο τις ανάγκες των πολλών.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο