Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Επικίνδυνοι ακροδεξιοί πολιτικάντηδες

Τα επικίνδυνα παιχνίδια που παίζει η Ν.Δ. με τα εθνικά θέματα, επιχειρώντας να αμφισβητήσει τον πατριωτισμό της κυβέρνησης, δεν δείχνουν ούτε σοβαρό κόμμα εξουσίας σε μια ευρωπαϊκή χώρα ούτε κόμμα που προηγείται -όπως υποστηρίζει- με διψήφιο ποσοστό στις δημοσκοπήσεις. Αντίθετα, δείχνουν πολιτικό πανικό και έναν ανεκδιήγητο εθνολαϊκιστικό οπορτουνισμό, που σέρνουν την αξιωματική αντιπολίτευση πίσω από την ατζέντα του τελευταίου ακροδεξιού πολιτικάντη.

Είναι αυτονόητο αυτό που είπε ο Γ. Κατρούγκαλος, ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις πρέπει να διέπονται από το διεθνές δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας. Η Ν.Δ. βρήκε αφορμή να σηκώσει ζήτημα. Όχι. Ο Κατρούγκαλος έπρεπε να απαιτήσει την Κωνσταντινούπολη, αν ήθελε να μην αμφισβητήσει τον πατριωτισμό του ο Γ. Κουμουτσάκος. Ο οποίος αναπαράγει δηλώσεις του Καρατζαφέρη για λίγες ακροδεξιές ψήφους. Και για να καταδείξει περισσότερο το «πατριωτικό έλλειμμα» της κυβέρνησης, συνδέει τα ελληνοτουρκικά με τις Πρέσπες υπαινισσόμενος ότι η κυβέρνηση έχει μια γενικότερη τάση προς τις εθνικές παραχωρήσεις.

Τόση πολιτική αγυρτεία από το κόμμα που έστειλε κρυφά τη Μ. Σπυράκη στον Ζάεφ.

Από κοντά ο ανεκδιήγητος Β. Κικίλιας, ο οποίος αδυνατεί να καταλάβει γιατί ένας αλεξιπτωτιστής τιμωρείται όταν τραβάει τον εαυτό του στο κινητό την ώρα της πτώσης και θεωρεί ότι φταίει το εμβατήριο που τραγουδούσε. Ο τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ.

Στην προσπάθειά της να επανακάμψει στην εξουσία, η Ν.Δ. έχει ξεπεράσει κάθε όριο σοβαρότητας, αλλά και στοιχειώδους θεσμικής υπευθυνότητας.

Το μόνο που καταφέρνουν με αυτά τα σόου είναι να αποδεικνύουν πόσο επικίνδυνοι είναι και τι ακροδεξιά βαρίδια κουβαλάνε στις γραμμές τους. Ο δημοκρατικός κόσμος θα τους γυρίσει την πλάτη.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Θέλουν Μνημόνια για να εφαρμόσουν το πρόγραμμά τους

Τις ημέρες αυτές, και εν όψει της συνόδου που θα πάρει τις αποφάσεις για το ταμείο ανάκαμψης, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία εκδηλώνουν από κοινού έντονη διπλωματική κινητικότητα προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η ενίσχυση στις χώρες του Νότου δεν θα συνοδεύεται από Μνημόνια και οικονομική επιτήρηση.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις