Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Όλ. Κεφαλογιάννη: "Η κ. Κουντουρά δεν βραβεύτηκε για τον τουρισμό... ήταν η μέρα της γυναίκας" (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Όλ. Κεφαλογιάννη: "Η κ. Κουντουρά δεν βραβεύτηκε για τον τουρισμό... ήταν η μέρα της γυναίκας" (Video)

Δεν είναι βέβαια κάτι πρωτοφανές για τη Ν.Δ. αλλά όταν τα επίσημα στοιχεία τη διαψεύδουν κατάφωρα χρειάζεται πολύ θράσος να ψεύδεσαι δημόσια για αυτά.

“Η κ. Κουντουρά βραβεύτηκε από μία Ένωση Γυναικών της Νοτιοανατολικής Ασίας. Δεν βραβεύτηκε για τον τουρισμό, αλλά για κάτι πιο εξειδικευμένο. Ήταν η ημέρα της γυναίκας” είπε η κ. Κεφαλογιάννη για την βράβευση της Έλενας Κοντουρά ως καλύτερης υπουργού τουρισμού παγκοσμίως από το διεθνή θεσμό, PAΤWA International Awards στο Βερολίνο στο πλαίσιο της κορυφαίας έκθεσης Τουρισμού ΙΤΒ.

Ο υφέρπων ρατσισμός και σεξισμός στο κακεντρεχές σχόλιο είναι μία σοβαρή διάσταση που θα έπρεπε να προβληματίσει την ίδια, ως πολιτικό "καριέρας". Η παραχάραξη της πραγματικότητας προκειμένου να υποτιμηθεί το γεγονός είναι επίσης ένα άλλο σοβαρό θέμα. 

Η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά τιμήθηκε για το έργο της στον τουρισμό με την υψηλότερη διάκριση των PAΤWA International Awards. Το βραβείο απένειμε στην κα Κουντουρά ο τέως Γενικός Γραμματέας  του Παγκοσμίου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, κ. TalebRifai, ο οποίος εξήρε το έργο της Υπουργού και τις μεγάλες επιτυχίες που απέδωσε η στρατηγική της την τελευταία τετραετία με συνεχόμενα ιστορικά ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό.

Δύσκολο να το αντέξει αυτό, όπως φάνηκε, η κ. Κεφαλογιάννη.

Έκρινε ως “απόλυτα στάσιμο” τον ελληνικό τουρισμό, σήμερα, “με βήματα προς τα πίσω”. Βλέπετε το 2014 που ζούσαμε ένα θαύμα... η δική της στρατηγική είχε μόλις 24 εκ. αφίξεις, αλλά όπως είπε "εμάς δεν μας ενδιέφεραν οι αφίξεις αλλά τα έσοδα" που και αυτά ήταν μόλις 13,44 δισ. (τα στοιχεία είναι από δημοσίευμα της Καθημερινής)

Το 2018 με την κ. Κουντουρά "που βραβεύτηκε επειδή ήταν η μέρα της γυναίκας", σημειώθηκε ιστορικό ρεκόρ με τις αφίξεις να φτάνουν τα 33 εκατ. και τα έσοδα να ξεπερνούν τα 21 δις με ιδιαίτερα θετικές προβλέψεις και για το 2019. 

Κατανοητή η πικρία της -αντί να χαρεί για τις επιτυχίες της χώρας-, αλλά λίγη διακριτικότητα και πολιτική ορθότητα δεν βλάπτει...

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL