Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Οι "τυχαίοι ακροδεξιοί" του Κώστα Μπακογιάννη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Οι "τυχαίοι ακροδεξιοί" του Κώστα Μπακογιάννη

Αναρωτήθηκε πριν από λίγες ημέρες ο Κώστας Μπακογιάννης για το πώς είναι δυνατόν να τον ταυτίζουμε με την Χρυσή Αυγή "επειδή μίλησα ή περπάτησα με κάποιους ανθρώπους στον Άγιο Παντελεήμονα", επιμένοντας πως όλως τυχαίως είχε φωτογραφηθεί όταν προ καιρού επισκέφθηκε την περιοχή με γνωστό ακροδεξιό της γειτονιάς που εδώ και χρόνια έχει ταυτιστεί με την ξενοφοβία και τη ρατσιστική ρητορική κατά των "λαθρομεταναστών".

Πρόκειται για τον άνθρωπο που κατηγορήθηκε το 2014, μαζί με τη Θέμιδα Σκορδέλη, την Αλίκη Παπαδάκη και τον Ανδρέα Σοφιά, για απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση κατά του Αλέκου Αλαβάνου και του Θανάση Κούρκουλα τον Οκτώβριο του 2010 στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα. Η υπόθεση είχε ανασυρθεί από τα συρτάρια των διωκτικών αρχών μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα και χαρακτηρίστηκε από απροθυμία της αστυνομίας να συνδράμει στη διερεύνησή της, αφήνοντας πολλά κενά στο κατηγορητήριο. Τελικά, ενώ καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό σε δέκα μήνες με αναστολή, στην εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό ο ξεναγός του Κώστα Μπακογιάννη τελικά αθωώθηκε, χωρίς αυτό όμως να "ξεπλένει" το ακροδεξιό και ξενοφοβικό προφίλ του.

Η συνάντηση του Σπ. Γιαννάτου με τον Κώστα Μπακογιάννη μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς ο υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας αποφάσισε να εντάξει στο ψηφοδέλτιό του τη σύζυγο του άλλοτε προέδρου της "επιτροπής κατοίκων Αγίου Παντελεήμονα", τη Θωμαΐδα Γιαννάτου, το όνομα της οποίας εντοπίσαμε στη λίστα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων στην 6η Δημοτική Κοινότητα.

Ας θυμηθούμε τι έλεγε πριν λίγα χρόνια η εκλεκτή του Κώστα Μπακογιάννη για το 6ο Διαμέρισμα της Αθήνας και τους "λαθρομετανάστες": "Η υποβάθμιση άρχισε το 2008. Είχε αποφασιστεί από τότε να γίνει ένα μεγάλο φτωχοκομείο το 6ο Διαμέρισμα. Για μένα, οι λαθρομετανάστες είναι δύο ειδών: αυτοί που ήρθαν να δουλέψουν, οπότε έχουν φύγει και στην επαρχία, που η τοπική κοινωνία μπορεί να τους ελέγξει, και αυτοί που έχουν μείνει στην Αθήνα, που το 85% εξ αυτών είναι εγκληματικά στοιχεία".

Με αυτό το παρελθόν θα ήταν κρίμα να μείνει ανεκμετάλλευτη μια τέτοια υποψηφιότητα για το 6ο Διαμέρισμα και ο Κώστας Μπακογιάννης δεν την άφησε να πάει χαμένη. Αρκεί να μην μας πει ξανά πως όλως τυχαίως την έβαλε στο ψηφοδέλτιό του, όπως κατά τύχη είχε συναντήσει και τον σύζυγό της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL