Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Eπίσκεψη της Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ολυμπίας Τελιγιορίδου στις Σέρρες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Eπίσκεψη της Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ολυμπίας Τελιγιορίδου στις Σέρρες

Αρχίζοντας από την περιοχή της Κερκίνης διαπιστώθηκε η κατάσταση της επί χρόνια ημιτελούς αρδευτικής διώρυγας Κ3 και η πορεία των εργασιών συντήρησης του αναχώματος Κερκίνης – Λιμνοχωρίου.

Στην επί τόπου συνάντηση με τους προέδρους των κοινοτήτων Χρυσοχωράφων και Λιμνοχωρίου, τον τέως πρόεδρο της ΚΕΔΗ, βουβαλοτρόφους και αγρότες του δήμου Ηράκλειας, αναδείχθηκε η σημασία της ολοκλήρωσης αυτών των έργων, όπως και της ανακατασκευής της γέφυρας Βυρώνειας για την ασφάλεια και την ανάπτυξη της περιοχής.

Κατά την συνάντηση, στον Προμαχώνα, με υπηρεσιακούς παράγοντες του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου, τονίστηκε η ανάγκη στελέχωσης της υπηρεσίας και επαναλειτουργίας των εργαστηρίων της, ώστε να επιτελέσει αποτελεσματικά το έργο της προς όφελος της εθνικής οικονομίας.

Στην πόλη των Σερρών, στον ΓΟΕΒ Σερρών ολοκληρώθηκε από τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και υπηρεσιακούς παράγοντες η ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πορεία υλοποίησης των έργων στη λεκάνη του Στρυμώνα συνολικά, τα οποία αφορούν κυρίως την επικαιροποίηση μελετών και την ένταξή τους σε χρηματοδότηση. Επίσης συζητήθηκε η πρωτοποριακή πρωτοβουλία ίδρυσης ενεργειακών κοινοτήτων στο νομό μας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, δίνοντας προοπτική παροχής καθαρής και φτηνής ενέργειας στην αγροτική οικονομία.

Ακολούθησε συνέντευξη τύπου στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών.

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο οινοποιείο Γαζωρίτης, στον Γάζωρο, όπου τέθηκαν θέματα αμπελουργικών ζωνών και περιορισμών που θέτει η ενωσιακή νομοθεσία στην ονομασία των προϊόντων. Ακολούθησε συνάντηση με κτηνοτρόφους και αγρότες στην Ορεινή Σερρών παρουσία του προέδρου της Ένωσης Νέων Αγροτών και της προέδρου του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Σερρών και μέλους του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, όπου σε μια εκτενή συζήτηση αναλύθηκαν τα προβλήματα αλλά και οι προοπτικές του κλάδου.

Το Σάββατο, κατά την επίσκεψη στη βιοτεχνία παραγωγής και συσκευασίας μελιού «Μελισσοκομία Αμφίπολης» στο Ροδολίβος αναδείχτηκαν οι δυνατότητες καινοτομίας αλλά και στήριξης του προϊόντος από πρόγραμμα που βρίσκεται στην αρχή της υλοποίησής του.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο λιμάνι της Αμφίπολης, το οποίο διαμορφώθηκε και εκσυγχρονίστηκε από συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ως αλιευτικό καταφύγιο το 2008, αλλά πολύ γρήγορα έπαψε να χρησιμοποιείται λόγω των προσχώσεων στην είσοδό του. Στην επί τόπου συζήτηση με το Δήμαρχο Αμφίπολης και τον πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Κερκίνης, διαπιστώθηκε η ανάγκη συντονισμού των συναρμόδιων φορέων με το Υπουργείο ώστε αυτό το σημαντικότατο έργο για την ανάπτυξη της περιοχής να αποκατασταθεί και να δοθεί προς χρήση των αλιευτικών σκαφών το συντομότερο. Παράλληλα, η προοπτική επέκτασης με προβλήτα τουριστικών σκαφών, πάντα με σεβασμό στους όρους προστασίας της περιοχής Natura, θα εξυπηρετήσει την τουριστική κίνηση όταν καταστεί επισκέψιμο το μνημείο του λόφου Καστά.

Το έντονο ενδιαφέρον που έδειξε η Υφυπουργός για όλα τα θέματα της αρμοδιότητάς της που αφορούν την Π.Ε Σερρών, δημιουργεί εύλογη αισιοδοξία για την επίλυσή τους, εφόσον οι εμπλεκόμενοι φορείς και ιδιαίτερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση και των δύο βαθμών συνεργαστούν, χωρίς μικροκομματικές αγκυλώσεις, προς αυτή την κατεύθυνση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL