Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.6°C21.2°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C22.0°C
2 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
20.1°C20.1°C
2 BF 47%
Διεθνής κινητικότητα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διεθνής κινητικότητα

Ο Ν. Ντιμιτρόφ βρίσκεται στην Αθήνα με αφορμή αυριανή εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Πειραιά με τιμώμενο πρόσωπο τον Ν. Κοτζιά. Μετά θα συζητήσει με τον Γ. Κατρούγκαλο, τον οποίο θα συναντηθεί και τη Δευτέρα, ώστε, μαζί και με τον Τ. Μελεσκάνου, Ρουμάνο ομόλογό τους, προεδρεύοντα του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων κατά το τρέχον εξάμηνο, να συζητήσουν για την ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας.

Αμέσως μετά πυκνώνει το πρόγραμμα του Γ. Κατρούγκαλου. Την Τρίτη θα πραγματοποιήσει την πρώτη επίσημη διμερή επίσκεψη στην Κύπρο, όπου θα συναντηθεί με τον Νίκο Αναστασιάδη και τον Νίκο Χριστοδουλίδη, λίγες ημέρες μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ενόψει της νέας συνάντησής τους στην Αττάλεια στις 21 Μαρτίου.

Η επίσκεψη Κατρούγκαλου εντάσσεται στον ευρύτερο συντονισμό Αθήνας - Λευκωσίας για το Κυπριακό, ενώ αφορά και την τριμερή Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ της 20ής Μαρτίου στην Ιερουσαλήμ, όπου ο υπουργός Εξωτερικών θα συνοδεύσει τον Αλ. Τσίπρα. Επισημαίνεται ότι χθες το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του Αμερικανού ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο για να συζητήσει "βασικά θέματα ενέργειας και ασφάλειας που αντιμετωπίζει η περιοχή της ανατολικής Μεσογείου".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL