Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες στο Μέγαρο Μαξίμου (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες στο Μέγαρο Μαξίμου (Video)

"Να μεταφέρεις τους ειλικρινείς χαιρετισμούς και τα βαθιά αισθήματα στο λαό της Βολιβίας. Να ευχηθώ μακροημέρευση στις προσπάθειες σας για την κοινωνική δικαιοσύνη. Να ευχαριστήσω για το μήνυμα οτι οι αγώνες όταν είναι αγώνες διεκδίκηση σημαντικών δικαιωμάτων όταν είναι αγώνες που προσανατολίζονται σε αξίες και ιδανικά έχουν αποτέλεσμα" ανέφερε ο Πρωθυπουργός μεταξύ άλλων.

 «Το νήμα του κοινού αγώνα των λαών απέναντι σε κάθε μορφής καταπίεση και ολοκληρωτισμό είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ αναγκαίο να το πιάσουμε όλοι μαζί, απέναντι στις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε», τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός, ζητώντας από τον κ. Μοράλες να μεταφέρει στον λαό της χώρας του τους ειλικρινείς χαιρετισμούς και τα βαθιά αισθήματα αλληλεγγύης.

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την επίσκεψη που πραγματοποίησε νωρίς το πρωί στην Ακρόπολη. "Είδα το μέρος που γέννησε τη Δημοκρατία. Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω την Ακρόπολη, το μνημείο που κομισε τη Δημοκρατία. Ζητώ συγγνώμη από το προσωπικό του μουσείου που αναγκάστηκε να εργαστεί τόσο νωρίς αλλά πραγματικά ήθελα να δω αυτό το μνημείο που προ Χριστού θέσπισε τη Δημοκρατία και τον αγώνα για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια".

"Η ιστορία επαναλαμβάνεται δια με΄σου των αιώνων αυτό που ξεκίνησε στον αρχαιοελληνικό πολιτισμό με τη διαχείριση των κοινών θεμάτων με ισότητα, αυτό πρέπει να κάνουμε και σήμερα και σε αυτό σε ευχαριστώ και για τις δικές σου προσπάθειες."

"Αδερφέ μου Αλέξη ευχαριστώ για αυτή την πρώτη επίσκεψη της Βολιβίας στην Ελλάδα και θα ήθελα και εσείς να επισκεφτείτε την χώρα μας".

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL