Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου: Ο κ. Μητσοτάκης ήλθε στη Μυτιλήνη για να λύσει τα εσωκομματικά προβλήματα της Ν.Δ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου: Ο κ. Μητσοτάκης ήλθε στη Μυτιλήνη για να λύσει τα εσωκομματικά προβλήματα της Ν.Δ

Κριτική τα όσα είπε χθες στην ομιλία του στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ασκεί σε ανακοίνωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου αναφέρει: “Ο κ. Μητσοτάκης ήλθε στη Μυτιλήνη με μοναδικό στόχο να λύσει τα εσωκομματικά προβλήματα της Ν.Δ. Δεν ξέρουμε αν κατάφερε τελικά να πείσει τον βουλευτή του, τον κ. Αθανασίου καθώς επίσης και τα άλλα στελέχη της ΝΟΔΕ, να στηρίξουν την επίσημη υποψήφια του κόμματος του, την κ. Καλογήρου. Αυτό θα το δείξουν οι επόμενες μέρες.

Επίσης δεν γνωρίζουμε, αν η κ. Καλογήρου, θα συνεχίσει να προωθεί τον εαυτό της, σαν μια υποψήφια που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι «η ανάπτυξη της περιφέρειας». Όπως άλλωστε, ο ίδιος ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε, ο κοινός τους στόχος είναι η περιφέρεια Β. Αιγαίου, να παραμείνει «μπλε».

Κατά τα άλλα, στην ομιλία του, ο κ. Μητσοτάκης, όπως μας  έχει συνηθίσει τον τελευταίο καιρό, διαβεβαίωσε τους οπαδούς της Ν.Δ. ότι «έχει σχέδιο για το μέλλον», χωρίς όμως να το φανερώσει, ενώ δεν παρέλειψε να …αποκαλύψει ότι έχει «ειδικό σχέδιο για τα νησιά τα οποία έχουν χτυπηθεί περισσότερο από το προσφυγικό κύμα».

Υποσχέθηκε δηλαδή, ο κ. Μητσοτάκης, αυτό που εδώ και δύο χρόνια έχει κάνει πράξη η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ: Το «ειδικό αναπτυξιακό των νησιών του Β. Αιγαίου», στο οποίο ήδη έχουν ενταχθεί δεκάδες έργα σε όλα τα νησιά. Ίσως, βέβαια, ο ίδιος να μην το γνωρίζει, αλλά γιατί δεν φρόντισαν, η παριστάμενη Περιφερειάρχης και οι άλλοι  κομματικοί παράγοντες της Ν.Δ. να τον ενημέρωσαν, έτσι ώστε να προστατεύσουν τον αρχηγό τους, από μια, ακόμα, γκάφα;

Ο κ. Μητσοτάκης φρόντισε να μας υπενθυμίσει ότι «δεν τάζει λαγούς με πετραχήλια» Αυτός βέβαια είναι ο λόγος που ως το 2015, το ΠΔΕ του Β. Αιγαίου, δηλαδή οι πόροι από τον κρατικό προϋπολογισμό που προορίζονται για αναπτυξιακά έργα στα νησιά μας, άγγιζαν με τα βίας το 1,5 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Αναρωτιόμαστε όμως: Η κ, Καλογήρου, που είδε ως περιφερειάρχης, την τετραετία 2015 – 2018, τριπλασιασμό και τετραπλασιασμό, των ετήσιων πόρων του ΠΔΕ, που κατευθύνονται στα ταμεία της Περιφέρειας και σήμερα αυτά είναι γεμάτα σε τέτοιο βαθμό που μπορεί να μοιράζει δεξιά και αριστερά χρήματα, πως αισθάνθηκε με την, έμμεση, πλην σαφή προειδοποίηση του αρχηγού της, ότι αυτοί οι πόροι θα μειωθούν, εάν φυσικά ο κ. Μητσοτάκης γίνει, ποτέ, πρωθυπουργός;

Είναι σαφές ότι τα μόνα που ΔΕΝ ενδιαφέρουν τον κ. Μητσοτάκη, αλλά και την κ. Καλογήρου, είναι τα νησιά μας, οι άνθρωποι τους και η ανάπτυξή τους. Αυτό, άλλωστε φαίνεται και στις επιδόσεις της κ. Καλογήρου στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ, που κατατάσσουν την Περιφέρεια μας, στις τελευταίες περιφέρειες της χώρας. Αυτός, φανταζόμαστε, είναι και ο λόγος που δεν έγινε καμία αναφορά στο γεγονός ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, κατάφερε να διπλασιαστούν οι πόροι του ΕΣΠΑ που θα έλθουν στα νησιά την επόμενη περίοδο του ΕΣΠΑ.

Το μόνο που ενδιαφέρει τον κ. Μητσοτάκη και την κ. Καλογήρου, είναι «να κρατήσουν» την περιφέρεια Β, Αιγαίου, Να παραμείνει δηλαδή «μπλε». Με άλλα λόγια να παραμείνει μια περιφέρεια φτωχή, όπως την είχαν φτάσει και τώρα μας την παραδίδουν, με αναπτυξιακούς δείκτες, από τους πιο χαμηλούς της χώρας, χωρίς πόρους και με την ελάχιστη στήριξη από το κεντρικό κράτος.

Τούτων δοθέντων, ο κ. Μητσοτάκης φρόντισε να κάνει απολύτως καθαρές τις δύο επιλογές που έχουν μπροστά τους, στις επόμενες περιφερειακές εκλογές, οι πολίτες των νησιών μας:

Δεν θα κάνουν το χατίρι, στον κ. Μητσοτάκη και την Χ. Καλογήρου γιατί δεν θέλουν να καταδικάστουν τα νησιά μας σε μια ακόμα περίοδο υπανάπτυξης, με πολύ λίγες ευκαιρίες αξιοποίησης των νέων δυνατοτήτων που έχει διαμορφώσει η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

Αντίθετα, θα κάνουν την μεγάλη ανατροπή και θα παραδώσουν, την περιφέρεια Β. Αιγαίου, σε εκείνες τις δυνάμεις, που όχι μόνο έχουν την βούληση, αλλά και την γνώση,προκειμένου να απελευθερώσουν το αναπτυξιακό δυναμικό των νησιών μας, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που σήμερα υπάρχουν. Η επιλογή τους είναι καθαρή:ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ, με επικεφαλής τον Γιάννη Σπιλάνη!”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL