Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.7°C22.9°C
4 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C21.2°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
17.0°C19.8°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.9°C19.9°C
5 BF 37%
Ο Έβο Μοράλες με τον "αδερφό του" Αλέξη Τσίπρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Έβο Μοράλες με τον "αδερφό του" Αλέξη Τσίπρα

Στην Αθήνα βρίσκεται ο Έβο Μοράλες προκειμένου να συναντηθεί με τον “αδερφό του”, τον Αλέξη Τσίπρα. Ο Πρόεδρος της Βολιβίας θα είναι απόψε, στις 9 μ.μ., ομιλητής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και την Παρασκευή, στις 8.30 π.μ., θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Πρόεδρος της Βολιβίας -από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της Λατινικής Αμερικής- επισκέπτεται για πρώτη φορά την Αθήνα μετά από την πρόσκληση που του είχε απευθύνει ο Έλληνας πρωθυπουργός στη συνάντηση που είχαν στη Νέα Υόρκη τον περασμένο Σεπτέμβριο (από όπου και η φωτογραφία).

Σε εκείνο το θερμό τετ-α-τετ διάρκειας περισσότερο από μίιας ώρας στο περιθώριο της συνόδου του ΟΗΕ, οι δύο ηγέτες είχαν εξετάσει τις μεγάλες προκλήσεις της περιόδου, συμφωνώντας ότι είναι αναγκαίος ο συντονισμός ανάμεσα στις αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις ανά τον κόσμο την ώρα που οι δυνάμεις του αντίπαλου “στρατοπέδου” συσπειρώνονται. “Η πυξίδα θα πρέπει πάντα να είναι η στήριξη των ασθενέστερων, των φτωχών, των εργαζομένων, της νεολαίας” υπογράμμιζαν στη συνάντηση της 24ης Σεπτεμβρίου. Τότε που ο Βολιβιανός Πρόεδρος έδινε συγχαρητήρια στον Αλέξη Τσίπρα “για την έξοδο της Ελλάδας από τα Μνημόνια και τη μεγάλη μάχη που έδωσε και δίνει απέναντι στους ισχυρούς και στις ελίτ”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL