Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.1°C17.5°C
3 BF 65%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.8°C18.1°C
1 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.3°C
4 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.1°C18.0°C
4 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 93%
Χ. Μαντάς: Η αντιπαράθεση σε μια τραγωδία δεν πρέπει να γίνεται με όρους τυμβωρυχίας (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χ. Μαντάς: Η αντιπαράθεση σε μια τραγωδία δεν πρέπει να γίνεται με όρους τυμβωρυχίας (Video)

https://www.youtube.com/embed/_N6tkd3se6I

Πρόσθεσε επίσης ότι πρέπει "να αφήσουμε λοιπόν την δικαστική διερεύνηση να προχωρήσει. Πολιτικά στηρίζουμε την προσπάθεια που έκανε η κ. Δούρου όλα αυτά τα χρόνια και νομίζω ότι κανένας δεν πρέπει να κάνει τον ειδικό με τόση ευκολία, σε μια τόσο μεγάλη τραγωδία.»

Σε ερωτήματα για την τροπολογία σχετικά με τις τιμές των φαρμάκων, ο Χρ. Μαντάς μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Χθες στην Βουλή, σε ένα νομοσχέδιο (του υπουργείου Υγείας) που είχε πολύ σημαντικά πράγματα όπως η λειτουργία των ιδιωτικών κλινικών με ενιαίους όρους, την κατάργηση του ΚΕΕΛΠΝΟ και την ίδρυση ενός δημόσιου φορέα για τα θέματα της δημόσιας υγεία, υπήρξε πράγματι και μια τροπολογία που αφορά στην τιμολόγηση των φαρμάκων.

Τι αλλάζει με αυτή: στους 5.500 περίπου κωδικούς των φαρμάκων,  για τα 2.000 περίπου (το 40%) προβλέπεται μια αύξηση με βάση τις δυο χαμηλότερες  τιμές στην Ευρωζώνη (με στόχο να φτάσουν στην χαμηλότερη τιμή) και για ένα άλλο 40% προβλέπονται μειώσεις αντίστοιχες, ώστε πάλι να φτάσουν στην χαμηλότερη τιμή της Ευρωζώνης.

Και σε περίπου 1.400 φάρμακα οι τιμές παραμένουν στα ίδια επίπεδα. Αυτός είναι, κατά τη γνώμη μας, ένας αναγκαίος εξορθολογισμός του συστήματος. Αυτά τα φάρμακα που μειώνονται είναι κατά βάση ακριβά φάρμακα των πολυεθνικών. Πολλοί υπουργοί  έχουν δεχτεί πιέσεις για απόσυρση κάποιων φαρμάκων, κυρίως του αντικαρκινικού φάσματος.

Επίσης υπάρχουν πιέσεις  ορισμένα πολύ χρήσιμα φάρμακα, φτηνά, κυρίως γενόσημα φάρμακα, να αποσυρθούν και με μια αλλαγή να επανέλθουν, ως πολύ πιο ακριβά φάρμακα. Συνεπώς έχουμε ένα ισορροπημένο σύστημα, δεν θα έχουμε επιβάρυνση, έτσι κι αλλιώς υπάρχει ταβάνι στην δαπάνη και δεν θα έχουμε αντίστοιχη επιβάρυνση και των ασθενών.»

https://www.youtube.com/embed/K2e4Fr9CzcM

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL