Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
ΕΠΩΝΥΜΩΣ / Η αντιπολίτευση ζει μέσα στο "παραμύθι" της...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΠΩΝΥΜΩΣ / Η αντιπολίτευση ζει μέσα στο "παραμύθι" της...

ΤΗΣ Χαράς Καφαντάρη*

Τέσσερα χρόνια τώρα, που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην κυβέρνηση, η αντιπολίτευση και το μιντιακό σύστημα που τη στηρίζει έχουν αποδοθεί σε μια απέλπιδα προσπάθεια υπονόμευσης και απονομιμοποίησης. Κύρια όπλα τους, η συνεχής καταστροφολογία, η κατασυκοφάντηση προσώπων και καταστάσεων και η δημιουργία fake news.

Στην αρχή όλα ήταν εύκολα. Οι πολιτικοί «αναλυτές» της αντιπολίτευσης και των ακολούθων της προέβλεπαν καθημερινά «τις επτά πληγές του Φαραώ» στοχεύοντας στην κατατρομοκράτηση των πολιτών. Αρχικά, είχαμε τη θεωρία της «αριστερής παρένθεσης». Πότε δεν κλείνει η αξιολόγηση, πότε έρχεται η εφαρμογή του κόφτη, πότε κόβονται οι συντάξεις και στο τέλος προέβλεψαν ότι δεν θα έχουμε καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια και εισερχόμαστε σε νέο Μνημόνιο.

Ευτυχώς για την πατρίδα μας, δεν έπεσαν μέσα σε καμιά πρόβλεψή τους. Τώρα το παιχνίδι δυσκολεύει, αφού η διάψευση των προσδοκιών τους είναι συνεχής και οι πολιτικές τους ήττες διαδέχονται η μία την άλλη.

Τυφλωμένοι μέσα στον φαύλο κύκλο της ιδεοληψίας και των fake news, είναι ανάγκη να εφεύρουν «νέα επιχειρήματα». Έτσι, τα νέα παραμύθια που αφηγούνται είναι ότι είχαν νομοθετήσει την αύξηση του κατώτατου μισθού, που όμως ακόμα τη μάχονται, ότι θεσμοθέτησαν την πρόσβαση των ανασφάλιστων στο σύστημα Υγείας και, το τελευταίο, ότι η πρόσβαση στις αγορές με το δεκαετές ομόλογο «οφείλεται στην αντιπολίτευση»!

Η αλήθεια, βέβαια, είναι πολύ διαφορετική. Αυτή η κυβέρνηση κατάφερε να δώσει πρόσβαση σε 2,2 εκατ. ανασφάλιστους συμπολίτες μας στο σύστημα Υγείας χωρίς να χρεώνονται στην εφορία και να καλούνται να πληρώσουν υπέρογκες επιβαρύνσεις. Κατάφερε να μην μειωθούν για ακόμα μια φορά οι συντάξεις, παρά τις καθημερινές τηλεοπτικές εκπομπές με τα παραδείγματα και την προσδοκία σύσσωμης της αντιπολίτευσης. Αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός, ενώ καταργήθηκε ο ρατσιστικής έμπνευσης και σύλληψης υποκατώτατος, ενώ η ανεργία μειώθηκε κατά 7 μονάδες.

Συγχρόνως, προωθούνται νομοθετικές ρυθμίσεις για τις 120 δόσεις, την προστασία της πρώτης κατοικίας, τη σταδιακή μείωση της φορολογίας και του ΕΝΦΙΑ. Η χώρα μας πρόσφατα αναβαθμίστηκε και από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης και σχεδιάζει την έξοδο στις αγορές με την έκδοση του δεκαετούς ομολόγου.

Έγιναν πολλά και πολλά μπορούν να γίνουν ακόμη σε όλους τους τομείς, στην έρευνα, την Υγεία, την παιδεία. Η χώρα μας έχει αναβαθμιστεί γεωπολιτικά στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, μετατρέπεται σε ενεργειακό, ψηφιακό, διαμετακομιστικό κόμβο, διαδραματίζοντας πλέον σημαντικό ρόλο στην ευρωπαϊκή πολιτική. Η αντιπολίτευση ας μείνει στην γωνιά της και μόνη αυτή να πιστεύει στα παραμύθια που σκαρώνει.

* Η Χαρά Καφαντάρη είναι βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Αθήνας, πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL