Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.3°C22.4°C
2 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 87%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
18.8°C23.2°C
4 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
29 °C
26.1°C28.8°C
4 BF 24%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.9°C
0 BF 88%
Λίγη λάσπη ακόμα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Λίγη λάσπη ακόμα

Τέσσερις λόγους για να καταψηφιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε εχθές στη Ρόδο ο Κ. Μητσοτάκης.

Ο πρώτος λόγος, είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ., είναι ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπάτησε τους Έλληνες πολίτες. Τους είπε ένα πράγμα και έκανε ακριβώς τα αντίθετα...». Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εξαπάτησε κανέναν. Δεσμεύτηκε ότι θα διαπραγματευτεί, το έκανε και, όταν η διαπραγμάτευση αυτή κατέληξε σε νέο πρόγραμμα, έκανε εκλογές και τις ξανακέρδισε.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «έπνιξε τους Έλληνες στους φόρους». Υπαινίσσεται ότι με τα δύο πρώτα Μνημόνια πέρασαν καλύτερα. Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ υλοποίησε μια δύσκολη συμφωνία και κατάφερε να βγάλει τη χώρα από την επιτροπεία, πράγμα που οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν μπόρεσαν. Και τώρα υλοποιεί ένα σχέδιο ελαφρύνσεων, για τη στήριξη της κοινωνίας και της πραγματικής οικονομίας, το οποίο ο Κ. Μητσοτάκης καταγγέλλει ως «παροχολογία που οδηγεί την χώρα στα βράχια».

Το τρίτο είναι τα εθνικά θέματα. «Άκουσα κάποιους τοπικούς βουλευτές να εκλιπαρούν τον κ. Τσίπρα να διαπραγματευτεί μια συμφωνία αντίστοιχη με τη Συμφωνία των Πρεσπών με την Τουρκία...» είπε ο Κ. Μητσοτάκης. Αλήθεια; Όχι. Τίποτα δεν άκουσε.

Πρόκειται για άθλια σπέκουλα με κατασκευασμένα fake news. Για μια φορά ακόμα η Ν.Δ. χαϊδεύει τα αυτιά της Ακροδεξιάς για λίγες ψήφους. Πολιτική εξαθλίωση.

Και τέταρτον «η νοσηρή κατάσταση η οποία επικρατεί σήμερα στην πολιτική». Είπε ο Κ. Μητσοτάκης. Πέντε μέρες μετά την υπόθεση Γεωργιάδη...

Θα ήταν λιγότερο νοσηρή η κατάσταση στην πολιτική αν η Ν.Δ. άντεχε σε μια στοιχειώδη προγραμματική αντιπαράθεση, όπως γίνεται στις κανονικές δημοκρατίες. Αλλά δεν αντέχει.

Είναι πιο εύκολο να αντιπολιτεύονται με λάσπη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL