Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τα "Κρείττον Σιγάν;" της Σούλας Παναρέτου παρακαταθήκη για τους αγώνες του αύριο

Η Σούλα Παναρέτου υπήρξε μια σπουδαία γυναίκα, μια πληθωρική, αυθεντική, οξυδερκής και διορατική προσωπικότητα, που κύριο γνώρισμά της ήταν το ολοκληρωτικό δόσιμο στην υπόθεση της αριστεράς και στα κινήματα.

Η Σούλα Παναρέτου ήταν μια εξαίρετη προσωπικότητα μια οξυδερκής γυναίκα με τεράστια εμβέλεια και διακομματική αποδοχή. Η στήλη της στην ΑΥΓΗ "Κρείττον Σιγάν;" μας συντρόφευε από το Μάρτη του 2003 έως και τον Ιούλιο του 2014 με το ψευδώνυμο Μελίνα Βολιώτη.

«Η Σούλα Παναρέτου υπήρξε ένα ακατέργαστο διαμάντι, ένας ανεκτίμητος θησαυρός που κόσμησε το χώρο της Αριστεράς, το γυναικείο κίνημα, τα κινήματα γενικότερα. Έφυγε από τη ζωή αθόρυβα, όπως αθόρυβα πορεύτηκε, παρά την τεράστια συμβολή της στην ενδυνάμωση των ιδεών της Αριστεράς, στην ανάδειξη των γυναικείων δικαιωμάτων ως ανθρωπίνων δικαιωμάτων» σημειώνει στην Εισαγωγή του βιβλίου που θα κυκλοφορήσει από το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς, η επιμελήτρια της έκδοσης Ιλεάνα Σακκά.

Στα κείμενά τη,ς η Σούλα Παναρέτου σχολίαζε την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, εθνική ή διεθνή, με πολιτική εμβρίθεια και αιχμηρό όπου απαιτούνταν τρόπο. Αποτελούν ένα σημείο αναφοράς για τους νεότερους και μια σημαντική παρακαταθήκη για την Αριστερά και τους αγώνες αύριο.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ξέρουν μόνο να γκρεμίζουν

Να γκρεμίζεις είναι εύκολο, το δύσκολο είναι να χτίσεις. Ως αξιωματική αντιπολίτευση, η Ν.Δ. επιδόθηκε συστηματικά σε μια χυδαία επιχείρηση κατεδάφισης όλων των κόπων του ελληνικού λαού, αυτών που επέτρεψαν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει τη χώρα από τα Μνημόνια...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις