Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Από τον χουλιγκανισμό στη φασιστική επιβολή!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Από τον χουλιγκανισμό στη φασιστική επιβολή!

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ θέμα αφορά τον χουλιγκανισμό και τη βία στους αθλητικούς χώρους. Το θεωρώ ιδιαιτέρως σοβαρό για μια χώρα όπως η δική μας, που οι αρχές δεν έχουν κάνει τίποτα από το 1980 και μετά που το φαινόμενο έπαιρνε διαστάσεις.

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ που είδαμε πρόσφατα με την εισβολή τραμπούκων και την πρόθεση να δείρουν θεατές σε αγώνα γυναικείας υδατοσφαίρισης (!!!) μόνο και μόνο επειδή υποστηρίζουν μισητή σε αυτούς ομάδα!

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ που είδαμε με μάχες στις κερκίδες σε ποδοσφαιρικό αγώνα της τρίτης κατηγορίας ποδοσφαίρου, μεταξύ των γειτονικών σωματείων, του Ιωνικού Νικαίας και της Προοδευτικής Κορυδαλλού.

ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ η βία στους αθλητικούς χώρους κλιμακώνεται και εξαπλώνεται και πέρα από αυτούς, χωρίς εδώ και σχεδόν σαράντα χρόνια να έχουν υπάρξει συναγερμός και πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση και εξάλειψη του φαινομένου, είναι καιρός η σημερινή κυβέρνηση, που δεν διαπλέκεται με τα αφεντικά των ομάδων και υπερασπίζεται τη δημοκρατία, να πάρει τολμηρές αποφάσεις.

ΘΑ ΡΩΤΗΣΕΙ κανείς: Και τι να κάνει; Να στείλει τεθωρακισμένα και ΜΑΤ και ΛΟΚ για να γίνει κανονικά ένας αγώνας υδατοσφαίρισης γυναικείων ομάδων; Ασφαλώς όχι. Είναι καιρός, όμως, να αποφασίσει ότι σωματεία που δεν μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια των θεατών, αν θέλουν να συνεχίσουν να αγωνίζονται, αυτό θα γίνεται χωρίς θεατές όσο χρειαστεί. Τελεία και παύλα.

ΕΙΝΑΙ καιρός να γίνει απαράβατη αρχή σε όλα τα σπορ ότι υπεράνω όλων είναι το άθλημα και όχι η ομάδα. Είναι καιρός παράγοντες που μισθώνουν τραμπούκους για να δέρνουν και να τρομοκρατούν διαιτητές να κάθονται στο εδώλιο και να τιμωρούνται αυστηρά και οι ίδιοι ως πρόσωπα, και οι ομάδες που κουμαντάρουν.

ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ οπαδοί που έχουν μάχιμες δομές με την ανοχή ή ακόμα και με τη συμμετοχή των παραγόντων και χρησιμοποιούνται για την τρομοκράτηση των αντιπάλων ομάδων έχουν εξαπλωθεί στο κοινό έγκλημα. Κι αν το μεγάλο αφεντικό θέλει να τους ρίξει και στην πολιτική αντιπαράθεση, όπως είδαμε πρόσφατα, δρουν ως φασιστικές συμμορίες.

ΟΠΩΣ και στη φασιστική ιδεολογία, επιβάλλονται με τη δύναμη και τη βία για να κυριαρχήσουν, καθώς η ισότητα και ο σεβασμός στη διαφορετική άποψη είναι έννοιες ασύμβατες με τις επιλογές τους. Και όσο μένουν ατιμώρητοι αποθρασύνονται. Ώς εδώ λοιπόν τα μεγάλα λόγια. Μέτρα και δράση τώρα!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL