Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Στα Ψιλά / Χαμογέλα ρε
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στα Ψιλά / Χαμογέλα ρε

Χαμογέλα ρε "επειδή έχεις δουλειά"

Χαμογέλα ρε "επειδή πληρώνεσαι στην ώρα σου (γι' αυτούς που θα πουν ότι παίρνουν 300 ευρώ, θυμίζω ότι το 300 σε σχέση με το μηδέν είναι 300% περισσότερο)".

Χαμογέλα ρε "επειδή εργάζεσαι σε μια εταιρεία που σέβεται και ακούει τα προβλήματά σου".

Χαμογέλα ρε "επειδή η εταιρεία επένδυσε χρήματα για να συνεχίζεις να εργάζεσαι".

Χαμογέλα ρε "επειδή πληρώνεσαι γι' αυτό".

Χαμογέλα ρε "επειδή οι πελάτες του καταστήματος σε πληρώνουν και πρέπει να τους ευχαριστείς γι' αυτό με ένα χαμόγελο".

Χαμογέλα ρε κι εγώ "ανυπομονώ να δω την ανταπόκρισή σου στα αποτελέσματα του μυστικού επισκέπτη που θα γίνει μέσα στον μήνα".

Ήταν από τις ειδήσεις που τις διαβάζεις και σου παγώνει το χαμόγελο στο στόμα. Ήταν από τις ειδήσεις που τις διαβάζεις και ανατριχιάζεις. Ήταν από τις ειδήσεις που δεν πρέπει να περνούν στα ψιλά, καθώς αντικατοπτρίζουν με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο το εργασιακό περιβάλλον που κάποιοι ονειρεύονται.

Το έγγραφο, που έκανε την εμφάνισή του σε κατάστημα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ My Market με αποστολέα κάποια "περιφερειακή διευθύντρια" και αποδέκτες τους εργαζόμενους ενός καταστήματος, παραπέμπει ξεκάθαρα σε εργασιακό μεσαίωνα.

"Σε συνέχεια της επικοινωνίας του διευθυντή της εταιρείας μας, θα σας αναφέρω κάποιους λόγους για να χαμογελάτε για όσους δυσκολεύονται να το κάνουν" αναφέρει το έγγραφο της εργοδοσίας, που στη συνέχεια εξηγεί στους εργαζόμενους τους λόγους για τους οποίους είναι υποχρεωμένοι να χαμογελούν. Όχι βέβαια ότι είναι κακό να χαμογελούν στον πελάτη οι υπάλληλοι ενός καταστήματος, αλλά τουλάχιστον να χαμογελούν από ευγένεια και για τους σωστούς λόγους.

Χαμογέλα ρε. Τι σου ζητάει το αφεντικό; Να δείχνεις ευτυχισμένος και ευγνώμων που δεν σαπίζεις στη μαύρη λίστα της ανεργίας. Χαμογέλα ρε. Τι σου ζητάνε; Να πολλαπλασιάζεις το μηδέν με το τριακόσια κι αντί για μηδέν, εσύ να βγάζεις ένα ποσό το οποίο το αφεντικό το θυσιάζει από τα κέρδη του για χάρη σου. Χαμογέλα ρε. Τι σου ζητάνε; Χαμογέλα γιατί κάποια μέρα ο πελάτης που θα συναντήσεις δεν θα είναι πελάτης, αλλά ένας ρουφιάνος του εργοδότη που μυστικά θα σε τσεκάρει αν χαμογελάς για τα ψίχουλα που σου δίνουμε και γλίτωσες την ανεργία.

ΥΓ.: Πριν λίγες εβδομάδες δημοσιογράφος απολύθηκε από ενημερωτική ιστοσελίδα με την αιτιολογία πως δεν ήταν χαμογελαστή στη δουλειά της...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL