Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
Τα... καπνογόνα της Ν.Δ. κρύβουν το πρόγραμμά της
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τα... καπνογόνα της Ν.Δ. κρύβουν το πρόγραμμά της

Η πολιτική προεκλογική αντιπαράθεση φουντώνει. Δυστυχώς τα εργαλεία που χρησιμοποιεί η αντιπολίτευση δεν αφορούν πολιτικές και προγραμματικές θέσεις, ώστε να έχει όλα τα εφόδια ο πολίτης να επιλέξει τον κατά τη γνώμη του και τα συμφέροντά του καλύτερο. Ελπίδες να αλλάξει κάτι ως προς την πρόθεση δεν υπάρχουν. Και δεν υπάρχουν διότι κυρίως η Ν.Δ. που είναι η εναλλακτική λύση, δεν έχει σοβαρό, ελκυστικό και αξιόπιστο πρόγραμμα.

ΕΤΣΙ τα επιτελεία του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχοντας αβαντάζ στα τηλεοπτικά προγράμματα και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, θάβουν ό,τι δεν συμφέρει και αναδεικνύουν ό,τι μπορεί να πλήξει, έστω και με πρόσκαιρες εντυπώσεις την κυβέρνηση.

ΠΡΟΣΦΑΤΟ παράδειγμα το δάνειο του υφυπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, που παραγγέλθηκε να βγει σε κυριακάτικο έντυπο «πιστόλι» για να ταπώσει την αποκάλυψη της εφημερίδας «Docoumento» για τον κοινό χρηματοδότη της συζύγου του προέδρου της Ν.Δ. και της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα». Μάλιστα για τον σκοπό αυτόν επιστρατεύτηκε για παρέμβαση έως και ο κεντρικός τραπεζίτης Γ. Στουρνάρας!

ΑΦΟΥ μετά από δύο μέρες δεν προέκυψε τίποτα το μεμπτό για το δάνειο των 100.000 ευρώ, αναδείχτηκε ως μέγα θέμα η μαγνητοφώνηση της συνομιλίας Πολάκη - Στουρνάρα. Και μετά το θέμα ξεφούσκωσε μέχρι να επιλεγεί άλλο.

ΜΗΠΩΣ αναδείχτηκαν από τα συστημικά ΜΜΕ οι αποκαλύψεις Τσουκάτου για το «μαύρο χρήμα» που έμπαινε στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ; Μήπως ρώτησαν τον Βενιζέλο, ο οποίος ζήτησε και παρέλαβε έρευνα ανεξάρτητης αρχής, της εταιρείας Grant Thornton, για τα οικονομικά του κόμματος χωρίς να ενημερώσει κανέναν για το περιεχόμενό της; Απλά, όταν τον ενοχλούσε ο Γ. Παπανδρέου, κουνούσε το ντοσιέ της έρευνας και του έλεγε "κάτσε φρόνιμα γιατί θα την δώσω στη δημοσιότητα"!

ΡΩΤΗΘΗΚΕ μήπως η Φώφη Γεννηματά, που παρέλαβε την έρευνα και από του βήματος της Βουλής ανακοίνωσε με στόμφο ότι την έστειλε στον εισαγγελέα, πού βρίσκεται το θέμα και ποιοι κλήθηκαν από τον εισαγγελέα να καταθέσουν;

ΚΑΙ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ στο πρόσφατο. Ο Νίκος Γεωργιάδης, πρώην βουλευτής της Ν.Δ., υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος και στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, καταδικάστηκε πρωτόδικα για υπόθεση παιδεραστίας και συγκεκριμένα για κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια σε ανηλίκους.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για την υπόθεση μεγάλου κυκλώματος εκμετάλλευσης ανηλίκων που δρούσε στη Μολδαβία και είχε πελάτες από όλο τον κόσμο, πολλοί εκ των οποίων ήταν αξιωματούχοι και διπλωμάτες που ταξίδευαν στη χώρα για σεξοτουρισμό.

ΠΩΣ αντέδρασε η Ν.Δ.; Πρώτα φρόντισε να μην δημοσιευτεί η είδηση σε όσα ΜΜΕ ασκεί επιρροή. Μετά ακολούθησε η κλασική πλέον συνταγή πως πρόκειται για «σκευωρία», «σπέκουλα», «στοχοποίηση» ανθρώπων, προσωπικών σχέσεων (!) και πολιτικοποίηση της υπόθεσης από το Μαξίμου.

ΚΑΙ ΑΥΤΑ όταν ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του χαρακτήρισε «πρωτοφανή και αξιοπερίεργη» την ψυχρή στάση του κατηγορούμενου λέγοντας ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, «δεν τον άγγιζε τίποτα»!

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ συνταγή! Τα ίδια για Siemens, "Noor 1", δάνειο "Κήρυκα" Χανίων, Novartis, ΚΕΕΛΠΝΟ, off shore Μαρέβας, χρέη Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ στις τράπεζες, παιδεραστία και ό,τι άλλο προκύψει, το ίδιο θα ισχύει!

ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΟΥΜΕ ότι ο Αμερικανός παιδόφιλος Μαρκ Μπιάνκι συνελήφθη και καταδικάστηκε στις ΗΠΑ με 24 χρόνια φυλάκιση επειδή είχε κακοποιήσει σεξουαλικά 10 παιδιά στη Μολδαβία, ενώ ο Βρετανός Ντέιβιντ Μπράιαν καταδικάστηκε σε 7 χρόνια φυλάκιση για παρόμοια εγκλήματα στην ίδια χώρα. Ας ευχαριστήσουν λοιπόν ο κατηγορούμενος και οι προστάτες του την ελληνική Δικαιοσύνη, που του επέβαλε ποινή μόλις 28 μηνών με αναστολή.

ΕΤΣΙ θα πάμε έως τις εκλογές όταν γίνεται χαμός με την Ε.Ε. να βρίσκεται στη μέγγενη Τραμπ - Πούτιν, υπονομευμένη εκ των έσω από την Ακροδεξιά και την υποστηρικτική στάση των αξιωματούχων του χριστιανισμού!

ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΗ άνοδος της Νέας Δεξιάς του Μητσοτάκη στην εξουσία θα δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κοκτέιλ διάλυσης των κοινωνικών κατακτήσεων. Η Ν.Δ. έχει κάθε συμφέρον να σκανδαλολογεί και να κρύβεται. Θέλει να αποφύγει εξηγήσεις για τις αλλαγές που προτίθεται να κάνει στο ασφαλιστικό σύστημα, στις συντάξεις, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, την Υγεία και την Παιδεία.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ έχει κάθε λόγο, και την ιστορική υποχρέωση θα πρόσθετα, να επαναφέρει και να επιβάλει τον πολιτικό διάλογο επί της ουσίας. Επί των κρίσιμων θεμάτων που απασχολούν τη συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL