Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Από την άγνοια της Ζαχαράκη στις απειλές του Αυγενάκη

Με δύο μέτρα και δύο σταθμά ζυγίζουν και μετρούν την ηθική και την πολιτική ευθύνη εκεί στην Πειραιώς και αναλόγως κινούνται και τα επικοινωνιακά τους παραρτήματα, που εξαφάνισαν με τον πιο προκλητικό τρόπο την είδηση της καταδίκης του Ν. Γεωργιάδη.

K.B.: Ζητήστε συγγνώμη για όσα συκοφαντικά είπατε πως έχω καταδικαστεί.

Σ.Ζ.: Είχατε καταδικαστεί οκτώ μήνες με αναστολή.

Κ.Β.: Στο εφετείο αθωώθηκα, κυρία μου.

Σ.Ζ.: Ναι, αλλά είχατε καταδικαστεί.

Κ.Β: Στο Εφετείο αθωώθηκα, καταλαβαίνετε.

Κ.Ζ.: Ναι αλλά είχατε καταδικαστεί.

Τον θυμάστε αυτόν τον διάλογο μεταξύ του Κ.Β. (Κώστα Βαξεβάνη) και της Σ.Ζ. (Σοφία Ζαχαράκη); Θυμάστε τότε που η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας περνούσε από τηλεοράσεως γενεές δεκατέσσερις τον δημοσιογράφο και εκδότη της εφημερίδας "Documento" υποστηρίζοντας πως "ο Βαξεβάνης είναι γνωστός για τις συκοφαντίες του και έχει καταδικαστεί από τη Δικαιοσύνη", αγνοώντας τι σημαίνει έφεση και Εφετείο.

Ε, αυτά που έλεγε τότε η κυρία Ζαχαράκη έγιναν μάθημα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς τα στελέχη της όχι μόνο εμπέδωσαν την έννοια της έφεσης, αλλά έφτασαν σε σημείο να ψέγουν όποιον τολμά να μιλά για πρωτόδικα καταδικασμένους. Γιατί αυτό που μας λένε από προχθές τα στελέχη της Ν.Δ. για τον πρώην βουλευτή και εκ δεξιών του προέδρου, τον Νίκο Γεωργιάδη, είναι πως δεν πρέπει να βιαζόμαστε εμείς οι κακεντρεχείς να τον χαρακτηρίζουμε ως ένοχο για κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων άνω των 15 ετών έναντι αμοιβής, μια και υπόθεση θα πάει στο Εφετείο και έως τότε καλύτερα να προσέχουμε τι λέμε, γιατί ή θα μας πάει αίμα η κ. Ασημακοπούλου ή θα μας πλακώσει στις αγωγές ο κ. Αυγενάκης.

Κάπως έτσι λειτουργεί το σύστημα της Πειραιώς. Κατά περίπτωση και κατά συνείδηση, μια και άλλη βαρύτητα έχει το Εφετείο για έναν μη αρεστό δημοσιογράφο και άλλη για τον συμβουλάτορα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Άλλη βαρύτητα έχει να παίρνεις δάνειο από μια τράπεζα και άλλη να σε πιάνει η αστυνομία σε πορνείο με ανήλικα στη Μολδαβία.

Με δύο μέτρα και δύο σταθμά ζυγίζουν και μετρούν την ηθική και την πολιτική ευθύνη εκεί στην Πειραιώς και αναλόγως κινούνται και τα επικοινωνιακά τους παραρτήματα, που εξαφάνισαν με τον πιο προκλητικό τρόπο την είδηση της καταδίκης του Ν. Γεωργιάδη.

Είναι αυτοί οι φίλοι, οι κουμπάροι και οι χρηματοδότες της Ν.Δ. που ουρλιάζουν για το καθεστώς και τη "χούντα" του ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να καταπνίξει τον πλουραλισμό, την πολυφωνία και την ελεύθερη ενημέρωση, αλλά όταν χρειαστεί, θα θάψουν την είδηση για χάρη του αρχηγού.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Θέλουν Μνημόνια για να εφαρμόσουν το πρόγραμμά τους

Τις ημέρες αυτές, και εν όψει της συνόδου που θα πάρει τις αποφάσεις για το ταμείο ανάκαμψης, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία εκδηλώνουν από κοινού έντονη διπλωματική κινητικότητα προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η ενίσχυση στις χώρες του Νότου δεν θα συνοδεύεται από Μνημόνια και οικονομική επιτήρηση.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις