Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στ. Κούλογλου: Το ΚΙΝΑΛ είναι η νέα κεντροδεξιά και η ΝΔ η νέα ακροδεξιά

«Ο ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αυτή την στιγμή θεωρείται από τους σοσιαλδημοκράτες ως σημαντική αριστερή δύναμη», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου

Οι συγκλίσεις και οι διεργασίες μεταξύ Αριστεράς και κεντροαριστεράς «είναι μια πανευρωπαϊκή τάση και όχι προεκλογικοί σχεδιασμοί», δήλωσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό «στο Κόκκινο», και εξήγησε ότι «σε όλη την Ευρώπη, οι σοσιαλδημοκράτες κατάλαβαν πως η συνεργασία με την δεξιά και η εφαρμογή πολιτικών λιτότητας τους πασοκοποίησε. Δηλαδή τους εξαΰλωσε πολιτικά. Πλέον έχουν διαπιστώσει ότι πρέπει να αλλάξουν πολιτική».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αυτή την στιγμή θεωρείται από τους σοσιαλδημοκράτες ως σημαντική αριστερή δύναμη», σχολίασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ωστόσο πως:

«Εμείς διατηρούμε την αυτονομία μας. Τα σενάρια ότι θα ενταχθούμε στην ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών δεν έχουν βάση. Οι συνεργασίες θα μπορούσαν να γίνουν μετεκλογικά, όπως για παράδειγμα, για την εκλογή του Προέδρου της Κομισιόν, καθώς η εκλογή του υπερσυντηρητικού και φίλου του κ. Μητσοτάκη και του Όρμπαν, Μάνφρεντ Βέμπερ, θα σημάνει δυσάρεστες εξελίξεις για την χώρα μας αφού ο ίδιος έχει πάρει πολύ ανθελληνικές θέσεις».

«Το μεγάλο πρόβλημα στην Ευρώπη αυτή την στιγμή είναι η άνοδος της ακροδεξιάς. Φυσικά δεν θα ακολουθήσουμε λογικές 1930 όταν δεν έκαναν αντιφασιστικά μέτωπα για να μείνουν τάχα “καθαροί”. Αντιθέτως, μάλιστα, πρέπει να φτιάξουμε πλατιά μέτωπα με τους Πρασίνους και τους σοσιαλιστές απέναντι στην άνοδο της ακροδεξιάς», δήλωσε ακόμη ο Στέλιος Κούλογλου .

Οι μόνοι που δεν συνεργάζονται σε αυτό το πλαίσιο, αποτελώντας θλιβερή εξαίρεση, είναι το ΚΙΝΑΛ και η κα Γεννηματά. «Γιατί το πολιτικό τοπίο έχει μετατοπιστεί: Το ΚΙΝΑΛ είναι η νέα κεντροδεξιά και η Νέα Δημοκρατία η νέα ακροδεξιά», σχολίασε ο ευρωβουλευτής.

Ακόμη και ανάμεσα στις δυνάμεις που συνεργάζονται προς αυτό τον σκοπό, όμως, «θα πρέπει οι συνεργασίες να γίνονται με βάση ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Να μην αναλωθούμε στα πρόσωπα. Χρειαζόμαστε πολιτικές ενίσχυσης της δημοκρατίας, ανάπτυξης της κοινωνικής δικαιοσύνης, μείωσης της φτώχειας, πολιτικές για το περιβάλλον και άλλες προοδευτικές πολιτικές».

«Μπορούν να γίνουν συμμαχίες και προς τα αριστερά, πάντα όμως στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας και όχι με βάση τα πρόσωπα. Όμως το διακύβευμα, σε κάθε περίπτωση, είναι να μην έρθει πάλι στην εξουσία αυτή η ρεβανσιστική ακροδεξιά Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη γιατί θα καταστρέψει την χώρα. Το ακραία νεοφιλελεύθερο πρόγραμμά τους τύπου Πινοσέτ, δεν το κρύβουν άλλωστε. Για να αποφύγουμε αυτόν τον κίνδυνο χρειαζόμαστε προοδευτικές συμμαχίες με την κεντροαριστερά και όλους τους δημοκρατικούς πολίτες. Ο κεντρώος χώρος θα καθορίσει το αποτέλεσμα των εκλογών».

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Τώρα αρχίζει η πολιτική

Δυστυχώς, ο Κ. Μητσοτάκης δεν βρήκε ούτε στη δευτερολογία του χρόνο να απαντήσει σε ερωτήματα που του τέθηκαν. Έτσι, δεν είπε κουβέντα για το αφορολόγητο - παρ’ όλο που προεκλογικά είχε καταθέσει τροπολογία για τη διατήρησή του.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο