Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Ν. Παππάς: Ο κ. Μητσοτάκης είναι πωρωμένος με τα Μνημόνια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν. Παππάς: Ο κ. Μητσοτάκης είναι πωρωμένος με τα Μνημόνια

«Υπάρχουν δύο διαφορετικοί δρόμοι για την Ευρώπη. Ο ένας είναι αυτός που προκρίνεται από το κράμα δεξιάς-ακροδεξιάς, δηλαδή ο δρόμος προς την καταστροφή και που μοιραία θα οδηγήσει σε συγκρούσεις. Ο άλλος είναι ο δρόμος που οφείλουμε να προκρίνουμε οι προοδευτικές δυνάμεις. Για αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, πρωταγωνιστεί ώστε να συγκροτηθεί μια όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμαχία Σοσιαλιστών και Πρασίνων. Με αυτές τις επιδιώξεις θα πάμε και στην κάλπη των εκλογών στην Ελλάδα», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σε τοπικά μέσα στην Καλαμάτα.

Ο κ. Παππάς έκανε λόγο για «ιστορική φάση» που βρίσκεται η χώρα, καθώς «αποκτά μέρα με τη μέρα τις δυνάμεις της και επανακάμπτει». Όπως είπε, «Τα Μνημόνια ολοκληρώθηκαν, η οικονομία δείχνει ισχυρά σημάδια ανάκαμψης, η τάση δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας είναι επίμονη», και ανέφερε ότι μπήκαμε σε μια εκλογική χρονιά στην οποία οι πολίτες θα επιλέξουν τις τοπικές και περιφερειακές Αρχές και τους εκπροσώπους της χώρας μας στο Ευρωκοινοβούλιο. «Σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο πρέπει να γίνονται επιλογές με προοδευτικό πρόσημο, ώστε να δημιουργηθούν δυνάμεις που είναι έτοιμες να συμβάλλουν στην πορεία της Δίκαιης Ανάπτυξης» σημείωσε.

Χαρακτηρίζοντας τις φετινές εκλογές τις «πιο κρίσιμες των τελευταίων δεκαετιών», γιατί, όπως είπε «στην Ευρώπη έχει δημιουργηθεί ένα επικίνδυνο κράμα δεξιάς-ακροδεξιάς, που αποτελείται από δυνάμεις οι οποίες δεν είναι σε θέση να προκρίνουν προοδευτικές λύσεις. Υπόσχονται νέους εθνικισμούς και κλιμάκωση του φόβου». ο κ. Παππάς αναφέρθηκε σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις του 2019, καταλήγοντας στις εθνικές εκλογές του Φθινοπώρου, όπου, όπως σημείωσε «Καθώς κυλάει ο καιρός μετά την ολοκλήρωση των Μνημονίων, γίνεται απολύτως καθαρό ότι οι πολίτες έχουν δύο ριζικά διαφορετικές επιλογές. Από τις πολιτικές δυνάμεις προκρίνονται δύο προοπτικές: Η μία της ενίσχυσης της προσπάθειας για Δίκαιη Ανάπτυξη, με συνταγματική κατοχύρωση του κοινωνικού κράτους, σεβασμό των ατομικών δικαιωμάτων και αναδιανομή του πλούτου. Η άλλη επιλογή είναι για επιστροφή στο πρόσφατο χείριστο παρελθόν, δηλαδή η πρόταση του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος αποδεικνύεται πως είναι πωρωμένος με τα Μνημόνια. Είναι ο δρόμος που θεωρεί το 8ωρο ξεπερασμένο, αναγκαίο να επιστρέψουμε στο 1:5 (προσλήψεις-αποχωρήσεις). Πρόκειται για επιλογές από τις οποίες οι πολίτες έχουν πάρει διαζύγιο».

«Δεν είναι τυχαίο που οι βουλευτές του κ. Μητσοτάκη ομολογούν πως ο πρόεδρός τους θα χρειαστεί νέο Μνημόνιο» ανέφερε ακόμα ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, συμπληρώνοντας επίσης πως «δεν είναι τυχαίο που ο κ. Στουρνάρας, ο πιο αποτυχημένος Υπουργός Οικονομικών στην Ελλάδα, προέκρινε τη λύση της πιστοληπτικής γραμμής στήριξης».

«Υπάρχουν θεμελιώδη διλλήματα και στις κάλπες του Φθινοπώρου ο ελληνικός λαός θα ψηφίσει για τις εκλογές του 2023. Το 2023 η Ελλάδα ή θα έχει ανεργία 27%, ανισότητα, Novartis και Siemens ή θα βαδίσει το δρόμο της Δίκαιης Ανάπτυξης, κατά την οποία η ανεργία έπεσε από το 27% στο 7%», ανέφερε κλείνοντας ο κ. Παππάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL